Annonce
Navne

Husker du ham: TV-chefen var avisbud i Juelsminde i sin barndom

Redaktionschef Henrik Lorentsen har været vidt omkring indenfor journalistikken og skrevet både om politik, erhverv, indland og udlandsstof. Han var blandt andet udsendt af BT til USA efter 11. september-angrebet. Foto: TV2
I USA kan man efter sigende blive millionær, når man starter som avisbud. Henrik Lorentsen har fået en alsidig karriere indenfor journalistik og er i dag redaktionschef på TV2 News.

50 år: Redaktionschef Henrik Lorentsen er nærmest født til at være journalist. Og til at være optaget af både de nære og de store horisonter. Han er i hvert fald arveligt belastet med journalistikken, for hans far, Keld Lorentsen, var mangeårig lokalredaktør for Horsens Folkeblad, senest i Juelsminde, hvor familien var bosat.

Så Henrik Lorentsen, der 2. april fylder 50 år, har bragt nyheder ud til læserne, siden han var gammel nok til at gå med aviser. Ikke alene havde han sin egen avisrute. Det var også lokalredaktørens søn, der skulle ud med en ekstra avis, hvis en abonnent  på en anden rute ikke havde fået dagens nyheder.

Annonce

Henrik har været vidt omkring

Siden er Henrik Lorentsen kommet vidt omkring i journalistikken. Han har dækket både politik, business, indland og udland.

Han har været reporter, redaktør og chef på blandt andet Det fri Aktuelt, B.T., DR og på selvfølgelig TV2, hvor han vendte tilbage efter et års tid med en afstikker til DR.

Henrik Lorentsen har gennem årene dækket EU, Christiansborg, stort og småt fra hele Danmark og  udlandet. Blandt de helt store begivenheder i udlandet, var han sendt ud for dagbladet B.T. for at dække terrorangrebet 9/11.

På News er Henrik Lorentsen chef for magasinerne "Presselogen", "Tirsdagsanalysen", "Besserwisserne" og "Business Class". Samtidig er Henrik også chef for kanalens livereporter-gruppe og lige nu også for hele Business-holdet.

Annonce

Mange års redaktørerfaring

Henrik Lorentsen beskrives som kompetent, ambitiøs og engageret. Han er en afholdt chef, der tager sine mange års redaktørerfaring med sig, når han hjælper en redaktion til at sætte retning og finde vej i dagens eller ugens udfordringer.


Henrik Lorentsen kom til News et år efter kanalens premiere. Han startede som morgenredaktør.


Henrik Lorentsen kom selv til TV2 News et år efter kanalens premiere, hvor han begyndte som morgenredaktør. Han kender i dag alle kanalens flader indgående, for han har selv lavet dem – og gør det også stadig ind imellem, når der er brug for det.

Og så er Henrik god til at holde fri, når han holder fri. Med mange venner i både Danmark og udlandet og stor rejselyst, som jo desværre har været uopfyldt det seneste år.

Til gengæld har han fået sig en racercykel, og tilhørende cykelvenner og cykelruter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce