Annonce
Erhverv

Husker du skyen? Vejle by skal have en ny turistattraktion

Udsigtstårnet Skyen var tæt på at blive realiseret i 2011, men det dengang 28 millioner kroner dyre projekt, døde på målstrregen, og det har ikke siden været mulig at finde privat finansiering fra fonde. Nu overvejer borgmester Jens Ejner Christensen (V) atter at finde projektet frem fra tidligere teknisk direktør, Erik Dahl-Rasmussens skuffe.
Vejles 10 år gamle erhvervspolitik skal fornyes, og for første gang får turisme en fremtrædende rolle. Det baner vej for en ny attraktion i midtbyen.

Vejle: Vejle har fået en ny turistattraktion i Kirk Kapitals Fjordenhus i Vejle Havn.

Kongens Kær er blevet en attraktion for de fugleinteresserede.

Bølgen og flere af de andre nybyggerier i bunden af Vejle Fjord tiltrækker også mange besøgende, ligesom Økolariet, Vejle Musikteater, Vejles museer, gågademiljøet og de bynære skove og strande er med til at trække udenbys gæster til byen.

Men Vejle by skal have endnu en turistattraktion, hvis det står til borgmester Jens Ejner Christensen (V) og viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen (K).

- Det kan være, vi skal støve den gamle idé med Skyen af, siger Jens Ejner Christensen.

Annonce
Børnefamilierne tager i Legoland og Givskud Zoo, men de voksne uden børn er ved at blive et større segment end børnefamilierne. Målet er at få dem til at tage et par overnatninger og besøge Fjordenhus og tage på en mountainbiketur i skoven.

Dan Arnløv Jørgensen (K), viceborgmester

Nu skal turismen med

Han stod for nylig på Sallings glasplatform i hjertet af Aarhus og lod sig imponere af udsigten fra varehusets tagterrasse. Det er medvirkende til, at han foreslår at finde tidligere tekniske direktør Erik Dahl-Rasmussens idé om et udsigtstårn i tilknytning til Vejle Kunstmuseum frem fra skufferne.

Udmeldingen kommer i forbindelse med arbejdet med at formulere en ny erhvervspolitik for Vejle Kommune. Den gamle politik blev vedtaget i 2010 og udløber i år, så det er på tide kommunen sætter sig nogle nye mål.

Det arbejde skød kommunen i gang i sidste uge med et såkaldt kickoff-møde hos Give-virksomheden Welcon, hvor 57 erhvervs-, kultur-, uddannelses- og kommunefolk var inviteret for at diskutere fremtidens mål og virksomhedernes udfordringer.

- I den gamle politik satte vi os fire erhvervspolitiske mål, som stort alle er lykkedes. Derfor tager vi i 2019 en snak om, hvordan vi holder fast i det, vi har, og hvordan vi udvikler herfra. En af de nye satsninger, vi gerne vil arbejde med, er, hvordan vi udvikler turismen, som er en del af erhvervslivet, fortæller borgmesteren.

Skal holde på turisterne

Det er her tanken om Skyen eller en anden midtbyattraktion dukker op.

- Kultur og turisme er en ny satsning, og vi skal blive bedre til at tjene penge på de turister, vi får til byen. Lige nu vil rigtig mange gerne opleve Fjordenhus, men du kan ikke engang købe en is derude. Samtidig vil vi gerne skabe en ny turistattraktion i midtbyen, hvor gågaden tiltrækker mange. Vi har årligt 250.000 gæster gennem Kongernes Jelling og 350.000 gennem Givskud Zoo, og mange børnefamilier tager til Legoland og Lalandia. Der skal ikke meget til for at holde dem i byen en dag mere, supplerer Dan Arnløv Jørgensen.

Står det til borgmesteren og viceborgmesteren skal Vejle midtby have en ny turistattraktion, og de peger blandt andet på "Skyen", et udsigtstårn ved Vejle Kunstmuseum, som en mulighed.

Skal ikke bare bygge højt

I Trekantområdet har medlemskommunerne gang i en dialog om de lokale og regionale turistdestinationer og samarbejdet mellem dem. Og i Vejle har byrådet sat en halv million kroner af til et oplæg, der skal bane vej for en ny attraktion, som kunne blive nogle af de udsigtsplatforme, der har været debatteret de senere år.

- Vi skal arbejde videre med Kongernes Jelling, Egtvedpigens Grav, Givskud Zoo, Fjordenhus og Skulpturby Give. Men vi har også talt om at skabe en ny byattraktion, og med hensyn til udsigtsplatformene er det et spørgsmål om, hvor den rigtig gode idé opstår, siger Jens Ejner Christensen.

- Jeg tror, det handler om at skabe kvalitet og ikke bare bygge et 400 meter højt tårn, tilføjer Dan Arnløv Jørgensen med adresse til Bestsellers planlagte tårn i Brande.

Det er blot en måned siden, at Erik Dahl-Rasmussen her i avisen opfordrede byrådet til at få realiseret Skyen, og det kan blive en udløber af den kommende erhvervspolitik.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce