Annonce
Erhverv

Hussælgere sælger Jelling: Det er en populær og attraktiv by

Det er spændende at sælge boliger i Jelling, fortæller Henrik Grønkjær og Jakob Iversen (t.h.). I snit er Jelling også billigere end Vejle. Fx er kvadratmeterpriserne for villasalget det seneste år på 9115 kroner i Jelling, mens de i Vejle er på 13.389 kroner. Foto: Jørgen Hasseriis
Det lokale kendskab og den personlige relation er nøglen til en god handel, mener to ejendomsmæglere, der synes, at Jelling er en fantastisk by.

Jelling: - Man får meget for pengene i Jelling. Det er et attraktivt sted, en mindre by med et godt lokalsamfund, og det er et meget populært sted at slå sig ned, når man måske har taget en uddannelse og ønsker at vende hjem igen.

Det konstaterer de to hussælgere Jakob Iversen og Henrik Grønkjær, der ikke sådan lige løber tør for salgsargumenter for, hvorfor Jelling er et godt sted.

- Der er et meget aktivt foreningsliv, og det, at man har sådan noget som Byens Hus med biograf, bibliotek, café og så videre, ser man ikke i mange byer. Et godt tegn er også, at Rema 1000 har valgt at udvide her.

- Og så vælger mange højtuddannede Jelling, trumfer de videre om en af Danmarks ældste byer.

Annonce

Det er en kæmpestor beslutning at købe hus. Og at sælge det. Derfor er det vigtigt, at vi tager os tiden, og at vi får etableret den personlige relation. Der skal være tillid og tryghed.

Jakob Iversen, ejendomsmægler

Lokalt engagement

Det har de haft succes med i 10 år, siden Jakob Iversen overtog butikken i Runecentret i 2010.

Det var i en svær tid med et finanskrisetynget marked, men det lykkedes alligevel at skabe nogle synergier. Ifølge Jakob Iversen blandt andet fordi han to år før havde overtaget Realmæglerne i Vejle og dermed stod stærkere. Senere har han også købt sig en tredjedel ind i Realmæglerne i Fredericia.

Henrik Grønkjær har været med på vognen som salgschef i Jelling og Vejle siden 2010, og begge er de enige om, at Jelling er en spændende by at sælge boliger i. Her er hele paletten af villaer, parcelhuse, nye og ældre - og nu også noget, der har været savnet. Huse a la det nye byggeri på Vejlevej, Frejas Have.

Men boligerne sælger ikke bare sig selv. Det kræver en indsats.

Man er nødt til at engagere sig i lokalsamfundet.

Den personlige relation

Så selv om begge bor i Vejle, bevæger de sig også i lokalsamfundet i fritiden. Jakob spiller oldboysfodbold i byen, Henrik golf.

Henrik Grønkjærs forældre og søster bor også i Jelling. Jakob kommer fra Skive og er ikke lykkedes med at lokke sin familie til Jelling.

Men hvem ved...

- Nogle gange tager en indkøbstur i Brugsen en halv time, fordi der lige skal snakkes. Og nogle gange også om boligsalg, siger Jakob Iversen med et smil.

Man mærker, at han elsker den del af forretningen, der også handler om at lægge ansigt til.

- Vi er på reklamer overalt. I Gormshallen, tennisklubben, på togbanen, griner Jakob Iversen.

Han og Henrik Grønkjær er ikke blege for at stå frem og vise flaget. Det er nemlig det, det handler om som mægler. At vise personlighed og imødekommenhed, at skabe en relation.

- Det er en kæmpestor beslutning at købe hus. Og at sælge det. Derfor er det vigtigt, at vi tager os tiden, og at vi får etableret den personlige relation. Der skal være tillid og tryghed, mener Jakob Iversen.

Han fortæller, at der generelt ikke kun er forskel på Vejle og Jelling i størrelse, men også i måden at sælge en bolig på.

- I Jelling er det generelt mere personligt. Der er mange, der måske har boet i deres hus siden 1970'erne, der, når det sættes til salg, har behov for mere tid og en større tryghed i salget. Det oplever vi ikke i samme grad i Vejle, hvor det mere er praktiske forhold, der skal tages hensyn til, siger Jakob Iversen.

Runecentret

Denne artikel, som er skrevet før coronakrisen ramte Danmark, er en del af serien om Runecentret.

Runecentret var oprindeligt et mejeri, men blev i 1976 overtaget af Niels Kjærgaard, der i 1978 i en løbende proces omdannede bygningen til et butikscenter.

Centret har i dag seks butikker, en hæveautomat og 10 lejelejligheder.

Det aktuelle renoveringsprojekt byder på et nyetableret centertorv og en renoveret Stationsvej. Det sker i et samarbejde mellem Vejle Kommune, Jelling Lokalråd og Runecentret A/S.

Budgettet er på næsten ni millioner kroner, hvoraf Runecentret A/S selv finansierer den del, der er renoveret på pladsen foran centret.

Det er ikke lykkedes endnu at sælge selve byen, men boligerne i byen går det fint med at sælge, konstaterer Jakob Iversen (t.v.) og Henrik Grønkjær... Foto: Jørgen Hasseriis
Realmægler-kæden er hoppet med på den grønne klimabølge og planter et træ for hver solgt bolig. Foto: Jørgen Hasseriis
Et boligsalg handler om tryghed og tillid - også i Jelling. Foto: Jørgen Hasseriis
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Mens coronastormen raser: 101-årige Irmgard går tur hver dag og klarer selv al rengøring

Annonce