Annonce
Kultur

Husvilde i Bredballe for 50 år siden: KFUM-spejderes hus skal rives ned

Vejle Kommune havde et hus på Tagesvej i Bredballe, et drømmehus for KFUM-spejderne at løbe rundt i, som det ses på dette foto, der blev bragt i avisen 22.april 1969. Desværre også et nedrivningsparat hus, så KFUM'erne blev hjemløse. Affotografering: Leif Baun
Kommunen ville rive sit saneringsmodne hus på Tagesvej ned. Dermed mistede KFUM-spejderne deres lokaler.

Bredballe: - Det ville være rart med et fast samlingssted, ikke bare for vores skyld, men også for forældrenes, de ved jo i dag dårligt nok, hvor deres børn befinder sig, når vi sådan flytter rundt.

Sådan sagde fru Birthe Jensen, Bredballe, der er leder af ulveflokken på 18 drenge i alderen 11 til 18 år. KFUMs 4. Vejle Gruppe, der talte i alt 26 børn, var ved at blive hjemløs for 50 år siden. Kommunen ville rive sin forfaldne ejendom på Tagesvej ned - et efter fotoet at dømme fantastisk "spøgelseshus", der må have været en drøm for ethvert barn med spejdergen og hang til gys og mystik.

Annonce

Hvad med Ulvedalen?

Birthe Jensen nævner, at man godt vidste, at huset skulle fjernes, da man fik lov at bruge det. Derfor har KFUM spejdet efter et alternativ. Det er glippet med at komme med et forslag, men nu er der måske en grund i "Ulvedalen" - hvilken passende adresse, fristes man til at sige - men den kun cirka to år gamle forening har ikke penge til at købe grund for.

Omvendt bor der næsten 500 børn i området, så det er efter fru Jensens mening naturligt, at der bliver holdt et spejderarbejde i gang her. Hun fremhæver de to dygtige leder i lærer Mogens Højbjerg og ingeniør Kaj Bøhme, hvis arbejde er med til, at deres trop til sommer kan deltage i en jamboree i Riis Bakker, hvor der kommer over 1000 drenge fra flere lande.

Intet set til spejderne

Sognerådsformand i Hornstrup Kommune, direktør N. Jørgensen, har ikke noget at tilbyde spejderne.

- Jeg mener, vi på et møde er blevet enige om, at de skulle komme igen, når de havde fundet en eventuel løsning. Vi har imidlertid ikke set noget til spejderne siden. Kommer de, vil vi se meget positivt på sagen. Det er da klart, at vi er interesserede i, at børnene får fritidsbeskæftigelsesmuligheder i kommunen, siger han.

Når nedrivningen skulle gennemføres på det tidspunkt, forklarer han det med, at villaen på Tagesvej længe har været saneringsmoden, men at man på grund af lejere, der boede i bygningen, først tager fat nu, hvor den står tom.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling

Mobilmast får omstridt placering ved fredet skov: Naboer må vige for samfundsmæssige interesser

Annonce