Annoncørbetalt indhold

Hvad er forskellen mellem en plug-in hybrid og en normal hybrid?

Hybridbiler er oppe i tiden. Men hvad er forskellen mellem de forskellige typer af hybridbiler, du kan købe i Danmark? Sponseret af Toyota Danmark

Dette indhold er sponsoreret

Du ser sandsynligvis en del flere el- og hybridbiler på vejene i dag, end du gjorde for 10 år siden. Hybridbiler fås i alle størrelser og til alle bilbudgetter. Og hvis du ikke synes, at du ser så mange af dem på vejene, kan det være fordi, de fleste hybridbiler ligner helt normale by- og familiebiler. Måske kan du genkende toneangivende modeller som Toyota Prius eller en Tesla som henholdvis hybridbiler og elbil. Derudover kan det dog være svært at placere en forbipasserende bil som enten plug-in hybrid, fuld hybrid eller elbil. Og hvis du er ny på markedet, kan det også være svært at se forskellene og fordelene. I denne artikel vil vi gerne give dig en let forståelig gennemgang af forskellene mellem en plug-in hybrid og en fuld hybridbil.

Hvad er så forskellen mellem de to?

Alle biler, der både kan bruge en elektrisk motor og en brændselsmotor til fremdrift, er hybridbiler. Det kommer an på fabrikanten og modellen, i hvor høj grad modellen bruger den elektriske motor. Og det er også i balancen mellem de to motorer, at forskellen mellem plug-in og hybrid indtræffer.

En plug-in hybrid bruger først og fremmest elmotoren

En plug-in hybrid kører på sin elmotor, så længe bilens hybridbatteri er tilstrækkeligt opladt. Brændselsmotoren tager fat, hvis du trykker speederen helt i bund, hvis bilen kører over en vis hastighed – afhængigt af modellen – eller når elmotoren ikke er tilpas opladt. Her vil brændselsmotoren skabe fremdriften som i en normal bil. Som navnet plug-in hybrid antyder, kan du sætte din bil til opladning derhjemme. Det vil afhænge af modellen, hvordan dette system fungerer, men som udgangspunkt fungerer det lige som en oplader gør i andre sammenhænge. I og med at bilen skal oplades, kan man fristes til at spørge, hvad forskellen mellem plug-in hybrid og en elbil så er. Forskellen mellem en plug-in hybrid og en elbil er tilstedeværelsen af brændselsmotoren. En plug-in hybrid kan køre uden at være opladt, og du behøver i princippet ikke oplade den. Det er dog anbefalelsesværdigt.

En hybridbil kører først og fremmest på brændselsmotoren

Hvor plug-in hybrid primært vil køre på elmotoren, så bruger en normal hybridbil i stedet brændselsmotoren som den primære kilde til fremdrift. Det kommer an på din kørsel og modellen, hvor ofte hybridbilen kører på el. En almindelig Toyota Hybrid kan eks. køre på el op til 50% af tiden. Elmotoren træder i stedet i kraft i forbindelse med start/stop og kørsel ved lave hastigheder. Det kan være en stor økonomisk fordel ved bykørsel, og det er også i den funktion, at hybridbilen er mest udbredt. En opladt plug-in hybrid til normal kørsel – altså ingen lange ture (ex. daglig kørsel på motorvej på over 100 km) – vil sandsynligvis være mest miljørigtige og budgetvenlige valg mellem benzin, hybrid og plug-in hybrid. Men med en normal hybridbil har du dog mere fleksibilitet til længere ture, da hybridbilen altid oplader batteriet via benzinmotoren.

Kort fortalt

En plug-in hybrid minder om en elbil, men er mere fleksibel end en elbil. En hybridbil er endnu mere fleksibel, men vil ikke køre ligeså meget på el som en plug-in hybrid. I den forstand er den altså evt. ikke lige så miljørigtig. Ved et normalt, et lavt eller et bypræget kørselsbehov vil begge typer af hybridbiler være fordelagtige frem for en benzinbil. Begge er mere fleksible end elbiler, da de ikke kan løbe tør for strøm.

Dette indhold er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.