Annonce
Debat

Hvad forhindrer Billund Kommune i at give god ældrepleje nu?

Læserbrevsskribent er ikke særlig begejstret for statsministerens nytårstale, hvor hun varslede en ny ældrelov. Arkivfoto: Signe Goldmann

Læserbrev: Den socialdemokratiske byrådsgruppe i Billund Kommuner hilser i læserbrevet "Statsministeren vil starte forfra på ældreområdet: Vi er klar" det udspil på ældreområdet, som Mette Frederiksen fremlagde i sin nytårstale, velkommen.

Gruppen skriver, at udspillet "vil nemlig gøre, at vi som kommune i højere grad kan tilrettelægge plejen, så den enkelte ældre får den pleje, der lige nøjagtig er behov for."

Jeg vil gerne bede Kris Jensen Skriver (S) give en række eksempler på regler fastsat af staten, der forhindrer Billund Kommune i at give den enkelte ældre nøjagtigt den pleje, der er behov for.

Annonce

Mette Frederiksen ved godt, at både sundhedsvæsenet og ældreplejen ligger i ruiner.

Hun har haft store udfordringer med strejkende sygeplejersker. Hun ved godt, at hun ikke kan løse udfordringerne på både sundheds- og ældreområdet inden næste valg. Derfor prøver hun taktisk og kynisk desperat at lade kommunerne få ansvaret for de skandaløse forhold i ældreplejen inden næste folketingsvalg.

I nytårstalen sagde Mette Frederiksen, at det ikke er tiden at tale om reformer i sundhedsvæsenet på grund af de store udfordringer, man har her.

Samtidig vil hun straks have lavet en helt fundamental reform af ældreplejen, på trods af at udfordringerne her er mindst lige så store som i sundhedsvæsenet.

Kan Kris Jensen Skriver mon forklare den manglende konsistens i argumenterne?

Jeg vil gerne bede Kris Jensen Skriver (S) give en række eksempler på regler fastsat af staten, der forhindrer Billund Kommune i at give den enkelte ældre nøjagtigt den pleje, der er behov for.


Den socialdemokratiske byrådsgruppe har skrevet dette svar:

Først og fremmest tak for din store interesse i det lokalpolitiske i Billund Kommune. Det er dejligt, at der også udover kommunegrænsen er interesse for, hvad vi politikere mener og bør mene.

Det er ikke vores opgave som politikere at kunne opremse den ene lovgivning efter den anden. Vi kan forholde os til, at dokumentationen for alvor er rykket ind på ældreområdet, og at de dygtige medarbejdere, som vi har på området, derfor bruger for meget af deres tid der. I stedet ser vi gerne, at medarbejderne bruger deres tid til pleje og omsorg hos borgerne. Vi tror faktisk på, at det er det, man gerne vil, når man arbejder inden for ældreområdet.

Vi tror også på, at det netop er medarbejderne, der bedst selv kan planlægge deres tid. Derfor talte vi også i valgkampen for at kigge mod den model, man har indført i andre kommuner med mere selvstyrende teams. Vi er klar til at indgå i arbejdet med at få forenklet tingene på ældreområdet og på at få peget fokus ind på det, som det egentlig handler om: Plejen.

Vi lytter os til, at man har haft stor succes med en forenkling i Middelfart Kommune. Det kan vi også få. I processen med at få dette tilrettelagt, vil vi gerne lytte til, hvad medarbejdere og eventuelt pårørende oplever. Det er nemlig lige præcis her, man ved, hvad der kan gøres anderledes.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce