Annoncørbetalt indhold

Hvad kan man lave som advokat?

En advokat er ikke bare en advokat.

Indholdet er sponsoreret

Som advokat er det almindeligt, at man specialiserer sig indenfor et specifikt område - og det kan være alt fra strafferet til ejendom. Derfor findes der mange forskellige typer af advokater, og der findes endda jurister, der også havner i “advokatfeltet”, hvis de eksempelvis siden uddanner sig inden for anklagemyndigheden. I denne artikel har vi samlet 5 forskellige typer advokater, så du kan blive klogere på, hvor man kan haven som advokat.

1. Advokat med speciale i personskade

En advokat med speciale i personskade er den person, du skal have fat i, når du skal finde ud af, hvor meget du eksempelvis skal have i erstatning i forbindelse med en personskade. Advokaten rådgiver og hjælper dig således med at sikre, at du får den erstatning, der er passende i forhold til din sag. En advokat, der arbejder med personskade, skal ligeledes vurdere, hvem der skal betale for din erstatning, såfremt dette bliver relevant.

2. Advokat med speciale i intellektuel ejendom

Har du en virksomhed, der har opfundet et nyt produkt, ny medicin eller lignende, er det en advokat med speciale i intellektuel ejendom, du skal have fat i. Dette er dog særligt, når man skal tage patent på et produkt, at denne type advokater kommer ind i billedet. Det er således advokatens opgave at sikre, at firmaet har patent, copyright eller et trade mark, og at sikre at virksomheden ikke bryder nogle regler i forbindelse med intellektuel ejendom.

3. Erhvervsadvokat

Hvis du på et tidspunkt skal starte et firma, skal du have fat i erhvervsadvokat. Denne type advokat er nemlig ekspert i at give juridisk vejledning til virksomheder om alt fra virksomhedskonstruktion til skatterådgivning - noget som er helt essentielt, at en virksomhed har styr på.

Uanset om man er et lille eller stort firma, vil man som regel benytte sig af en erhvervsadvokat, mens store virksomheder som regel har en til flere advokater tilknyttet til at varetage firmaets juridiske opgaver.

4. Familieadvokat

En familieadvokat tager sig alt juridisk, der har at gøre med familier. Og eftersom flere og flere efterhånden bliver skilt, er der især brug for advokater med speciale i familie. En familieadvokat hjælper blandt andet i forbindelse med skilsmisser, hvor de blandt andet bistår opdeling af ægteparrets værdier. En familieadvokat er også typisk inde over, hvis der er børn indblandet, hvor det også er advokaten, der er med til at bestemme, hvem der har retten over børnene og eventuelle deleordninger.

5. Kontraktadvokat

Hvad en kontraktadvokat laver, giver lidt sig selv - det er den advokat, der er med til at udarbejde nye kontrakter, ansættelseskontrakter, ordrekontrakter, firmakontrakter og så videre. Det er dermed også en kontraktadvokat, der indblandes ved eventuelle kontraktbrud, hvor det blandt andet er advokatens opgave at afgøre, hvem der står for brud og hvem der har ret.

6. Boligadvokat

En boligadvokats opgave er at yde støtte og rådgivning til en køber i forbindelse med en bolighandel. Her består arbejdsopgaven i at gennemgå alle relevante dokumenter, lave skøde, tinglyse skøde og diverse andre juridiske opgaver i forbindelse med afslutning af en handel.

Indholdet er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.