Annonce
Billund

Hvad skal vi dog stille op med de unge?

Hvad skal vi dog stille op med de unge?, spørger Brian Nissen og Jane Borg Kjær, som begge stiller op til det kommende kommunalvalg for Socialdemokratiet. Privatfoto.
Hvad skal vi dog stille op med de unge?, spørger Brian Nissen og Jane Borg Kjær, som begge stiller op til det kommende kommunalvalg for Socialdemokratiet. Privatfoto.

Læserbrev: Vi har tidligere skrevet et læserbrev om udfordringerne mellem antal lærlinge og lærepladser i Billund Kommune. Vi vil så gerne have, at unge mennesker er i trivsel og får de muligheder, de ønsker sig, når de starter vejen mod et langt arbejdsliv. Derfor har vi taget næste skridt. I fredags besøgte vi Jesper Dahlmann på Erhvervsgymnasiet i Grindsted.

Snakken gik, og med Jespers mangeårig erfaring som skoleleder kom vi omkring forandringer gennem tiden. Vi talte om unge menneskers uddannelse og de ønsker, der må være for den.

Detailhandlen i Grindsted mangler lærlinge til butikkerne. Tiden er ikke længere til, at lærlinge uddannes og skippes videre. Nu er det tid til, at butikkerne gør sig “lækre” og tænker elever som en investering og fremtidens lærling som en, der skal blive i firmaet.

Annonce

Fredagens øjenåbner: Grindsted Erhvervsgymnasium har en linje for eventkoordinatorer. For at læse den, skal eleven inden uddannelsens opstart have fundet en læreplads. I Billund Kommune, som er en kommune med en masse events, findes ingen eller kun få elevpladser på det område. Derfor er det ingen elever, som tager denne uddannelse.

Det er ikke mange unge, der ved, hvad de vil være, mens de går i folkeskolen, og tilrettelægger uddannelsen ud fra det ønske. At kunne skifte uddannelsesretning i den første del af uddannelsen er en fantastisk løsning. På den måde er ingen helt låst, når fremtidsdrømmen bliver tydeligere.

Unge er primært der, hvor fællesskabet er.

Gymnasiefester, fredagsbar, socialt samvær er vigtigt, og det kan være et svært valg at gå i lære, hvor kollegerne ofte er ældre, og klassekammeraterne ikke er de samme på alle skoleophold. Det kan måske ikke revolutioneres, men med fokus kan små justeringer måske gøre en afgørende forskel.

Som forældre og lærere har vi en kæmpe indflydelse på unges valg. Der er en tendens til, at vi synes, de skal få det optimale ud af deres intellekt. Derfor måles udskolingselever på deres evne til at gennemføre en gymnasial uddannelse, mere end på lykke og interesse.

Hvad er målet egentlig i de unges liv, og hvornår er der opnået succes nok?

I Billund Kommune er 375 unge ikke i uddannelse eller er uden job.

Fagbevægelsens hovedorganisation mener, at der skal gøres en indsats. Dette markerer de den 30. september klokken 14-16 ved Magion i Grindsted.

Som forældre og lærere har vi en kæmpe indflydelse på unges valg.


Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Vejle For abonnenter

Konkurstruet daginstitution reddet to dage før lønningsdag: 'Det ville være en særdeles alvorlig situation'

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

92-årige Jørn kan fortsat hverken komme ind eller ud af sit 'handicapfjendtlige' hjem: - Hvis der opstår brand, når jeg nok ikke ud

Jelling For abonnenter

Borgmesteren holdt på hemmeligheden i en uge: 51 millioner kroner bliver drysset ud over Jelling - læs hvordan monumentområdet skal gøres færdigt

Hedensted

Deltag i debatten: Hvordan løser vi problemet med uro og hærværk i Hedensted?

Billund For abonnenter

Forældre råber op efter skolehelvede for 10-årige Kristian: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Vejle

Se video: De ønsker mere hjælp og mindre bureaukrati - her er løfterne fra fire byrådsaspiranter til mennesker med handicap

Vejle For abonnenter

Landsby opgiver at skaffe penge til ny dagligvarebutik - nu rettes det sidste spinkle håb mod de store discountkæder

Billund For abonnenter

Familie kritiserer skarpt kommunen tilbud til dreng med ADHD:  - Vi har ikke været en succes, erkender skolechef

Vejle

Energipriser på himmelflugt: Sådan bliver regningen for 60.000 varmekunder i Vejle, Fredericia og Kolding

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Egtved For abonnenter

Livsfarligt våben lå frit tilgængeligt, og medarbejdere kunne risikere at falde i gylletank: Landmand får adskillige påbud for ikke at sikre forsvarlige arbejdsforhold

Vejle

Finalefeltet til Årets Bil er nærmest helt elektrisk: Se hvilke syv biler, der kvalificerede sig

Annonce