Annonce
Jelling

Hvem bliver foderfabrikkens nye nabo: Kommunen behandler bud på stor grund

Det er denne store udstykning overfor foderfabrikken i Jelling, som Vejle Kommune lige nu behandler forskellige bud på. I en tidligere udbudsrunde valgte kommunen at forkaste de bud, der kom. Foto: Mette Mørk
To store grunde i Jelling har netop været i udbud. Vejle Kommune kan endnu ikke sige mere om, hvem der har budt på grundene, men en af dem får den omdiskuterede foderfabrik til nabo.

Jelling: To store grunde i Jelling står lige nu tomme. Men inden længe skal der graves og bygges. Men hvem der skal bygge og hvad der skal bygges, er endnu ikke besluttet.

Udbudsrunden på de to grunde er netop færdig, og Vejle Kommune skal nu forhandle de bud, der er kommet.

Det drejer sig om grunden mellem Vejlevej og Grangaard Allé - overfor foderfabrikken og udstykningen ved Anesminde på Asta Andersens Vej.

Annonce

Har tidligere forkastet bud

Det er anden gang, at grunden overfor foderfabrikken er i udbud. Første gang valgte kommunen at forkaste de bud, der var kommet. Samtidig valgte de også at hæve prisen på grunden.

- Det er helt normalt, at vi vælger at forkaste et bud, der er kommet. Det tager vi også forbehold for. Vi kan ikke gå i detaljer med, hvorfor vi har valgt at forkaste buddene, da det påvirker konkurrencen, så længe den er i udbud, sagde Trine Vedel Bang, som er specialkonsulent på kommunens juridiske kontor, i en tidligere artikel til Vejle Amts Folkeblad.

Nu er der så kommet nye bud på udstykningen, og næste skridt er, at de skal behandles i byrådet.

- Der er mange ting, som vi skal have styr på, inden den endelige handel kan underskrives. Købet er betinget af forskellige formaliteter, som skal være på plads først. Så hvem den nye ejer af grunden bliver, kan vi nok først vide til november, siger Trine Vedel Bang.

Om kommunen igen vælger at forkaste tilbuddet, kan hun derfor ikke sige noget om.

Annonce

Foderfabrikken blev ikke nævnt

Det har ikke været nævnt i udbudsmaterialet, at naboen til den store grund er European Protein. En foderfabrik, som har været meget omdiskuteret i Jelling på grund af flere klager om store lugtgener.

Der er mange ting, som vi skal have styr på, inden den endelige handel kan underskrives. Købet er betinget af forskellige formaliteter, som skal være på plads først. Så hvem den nye ejer af grunden bliver, kan vi nok først vide til november.

Trine Vedel Bang, specialkonsulent

I en tidligere artikel har Trine Vedel Bang forklaret, at man ikke har pligt til at informere om de omkringliggende naboer i udbudsmaterialet.

- Der er ikke noget fordækt i det. Vi er godt klar over, at miljømyndigheden har modtaget klager over virksomheden, men det er ikke ensbetydende med, at den skal nævnes i salgsmaterialet. Vi har ikke praksis for at nævne den slags ting, og så længe det er en lovlig drevet virksomhed, er der hverken praksis eller grund til at nævne den i udbudsmaterialet, sagde Trine Vedel Bang til Vejle Amts Folkeblad.

Annonce

Højest bydende får grunden

Udstykningen på Asta Andersens Vej har ligeledes været i udbud. Også her skal Vejle Kommune nu vurdere, om de forskellige projekter lever op til kommunens krav. Det siger Kirsten Sørensen, som arbejder med salg af erhvervsjord ved Vejle Kommune.

- Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget nogle bud, som vi nu skal behandle. Det er den helt gængse process, at vi nu screener de forskellige bud, da de skal leve op til lokalplanen, før de kan godkendes af byrådet, siger Kirsten Sørensen.

Udstykningen ved Asta Andersens Vej er cirka 16.480 m2 stor, og hvis de forskellige bud lever op til lokalplanen, er det højeste bud, der får grunden.

- Ligesom med grunden overfor foderfabrikken, kan vi også risikere at forkaste de bud, der er kommet. Men det sker meget sjældent, at vi skal ud i en ny budrunde, fortæller Kirsten Sørensen.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Stor VB-fremgang, men den rakte ikke i Brøndby - kun én faldt igennem, og det skyldtes et rødt kort

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat For abonnenter

I Flindts Fodspor: Jeg ved, hvem der bestemt ikke får min stemme ved valget

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

KLUMME

Charlie stiller skarpt på vores mobil-mani: I telefonboksen var der kontant afregning - tre minutter, så var der ikke mere for den 25-øre

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video: Ung landmand giver unge sygeplejersker anatomi-undervisning: 'Man lærer meget ved at holde et hjerte i hånden'

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

VEJLE

De graver på Posthusgrunden - og ups: Så var 12.000 husstande i Vejle uden vand, og Trefors hjemmeside gik ned

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Hus på Strandvejen solgt for 4,2 mio.

Annonce