Annonce
Billund

- Hvem der kan skaffe flest stemmer til Venstre? Mig!

Venstre kandidatmøde
Selvom det mest handler om blå nuanceforskelle, blev det ved torsdagens præsentationsmøde i Venstre klart, at der findes visse - omend mindre - forskelle på partiets fire kandidater til spidskandidatposten.
Annonce

Billund Kommune: Selvom alle Venstres fire spidskandidat-kandidater fortsat har struberne i behold, blev der på torsdagens præsentationsmøde fundet en anelse flere forskelle mellem de fire borgmester-spirer. En divergerende opfattelse af hvor en kommende motorvej bør ligge, blev denne gang suppleret af forskellige blå nuancer i forhold til, hvorvidt det er en god idé med hele fem genbrugspladser i en forholdsvis lille kommune, og hvorvidt byrådspolitikere bør sidde i flere udvalg eller i højere grad koncentrere deres indsats om et enkelt udvalg.

Et enkelt spørgsmål er de fire kandidater dog helt uenige om – og det er i virkeligheden det mest simple spørgsmål: Hvem kan skaffe flest stemmer til Venstre?

Her pegede alle fire kandidater selvsagt på sig selv.

- Jeg tror på, at jeg qua min alder kan tiltrække yngre vælgere. Qua min uddannelse har jeg en social profil, og jeg er stærk på sociale medier. Sidste valgkamp viste, at Socialdemokratiet er meget massivt til stede på sociale medier, og det skal vi også være, lød det fra Stephanie Storbank, der med sine 37 år er den yngste af de fire kandidater.

Spidskandidat vælges den 24. november

Det er den 24. november, at Venstres medlemmer skal beslutte, hvem der skal være partiets bud på en ny borgmester i Billund Kommune.

Opstillingsmødet foregår i Magion, hvor Venstres medlemmer kan stemme på de fire kandidater. Får en kandidat mindst halvdelen af stemmerne, er valget afgjort - i modsat fald stemmer medlemmerne igen mellem de tre kandidater, der fik flest stemmer i forrige runde. Sådan fortsætter det, indtil en kandidat er valgt.

På grund af coronaballaden får medlemmerne mulighed for at afgive brevstemme i løbet af dagen.

Ved samme lejlighed skal Annette Lundgaard formelt vælges som Venstre i Billund Kommunes kandidat til næste års regionsrådsvalg.

55-årige Ivar Nørlund er den ældste af de fire. Han har tidligere repræsenteret sit parti i byrådet, ligesom han har været formand for partiets kommuneforening, og det kan gavne ham, mener han.

- Jeg tror på, at min erfaring og troværdighed hos de andre partier gør, at jeg kan tiltrække stemmer, sagde Ivar Nørlund.

Annonce

Den svenske terrier

De fire kandidater er naturligt nok enige i mange af deres politiske holdninger – eksempelvis, at de vil stå for en stram styring af økonomien, så forbruget ikke kommer til at købe løbsk, som det skete i slutningen af 2019. Partiets medlemmer kan imidlertid vælge mellem både siddende byrådsmedlemmer, et tidligere byrådsmedlem og en, som ikke tidligere har været valgt. Men selvom Anna Jakobsen ikke har erfaring som folkevalgt, har hun erfaringer fra det private erhvervsliv, som kan komme hende til gavn.

- På min arbejdsplads er jeg kendt for, at jeg er meget effektiv og handlingsorienteret. Jeg går under navnet Den Svenske Terrier, forklarede hun til morskab for forsamlingen på Hotel Refborg i Billund.

En terrier har ingen så vidt vides kaldt Peter Fredensborg. Men også han pegede på sig selv som den, der som spidskandidat kan sikre Venstre det bedste valg.

- Jeg vil gerne samarbejde bredt, og jeg synes, at jeg har en bred erfaring, både organisationsmæssigt og som byrådspolitiker, og jeg kender det spil, der kan være politisk. Jeg tænker også, at jeg er ganske okay til at kommunikere, hvad jeg og Venstre står for, sagde Peter Fredensborg.


På min arbejdsplads er jeg kendt for, at jeg er meget effektiv og handlingsorienteret. Jeg går under navnet Den Svenske Terrier.

Anna Jakobsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce