Annonce
forside

Hvem generer barberen? Dørlås ødelagt med lim flere gange

Rabihs Old Barbershop i Vedelsgade har nu for anden gang indenfor en måned været udsat for hærværk. Indehaver Rabih Buheiri undrer sig over, hvem der generer ham og tror, at det udspringer af misundelse. Foto: Mette Mørk

Rabih Buheiri har to gange inden for en måned fået ødelagt låsen til sin barbershop i Vedelsgade. Det må være misundelse, konkluderer barberen.

Vejle: Rabih Buheiri sidder med to låsecylindre i den hånd, som normalt holder en saks eller barberkniv.

Cylindrene er begge ødelagt. I første omgang af lim, som en ukendt gerningsmand har sprøjtet ind i låsekassen i hoveddøren til barbersalonen "Rabihs Old Barbershop", der ligger i Vedelsgade 83.

Hærværket, der er foretaget to gange med knap en måneds mellemrum, har været så effektivt, at barberen har været nødt til at få assistance fra en låsesmed. Han har ikke haft andre muligheder end at ødelægge cylindrene ved at bore dem op og sætte nye i.

- Første gang det skete, var den 22. juli, hvor jeg kom herned en søndag for at hente håndklæder, jeg skulle have med hjem at vaske. Jeg troede, jeg havde fået den forkerte nøgle med, men det viste sig, at låsen var fyldt med lim. Første gang tænkte jeg, at det var tilfældigt, at det lige var sket her. Men ikke længere nu, hvor det er sket igen, fortæller Rabih Buheiri.

Det er irriterende og utrygt. Nu var det søndag igen, og jeg overvejede lige, om jeg skulle ned for at tjekke, om låsen var ødelagt igen.

Rabih Buheiri
Gerningsmanden har sprøjtet stærk lim ind i låsecylindrene til barbershoppens hoveddør. Derfor har en låsesmed været nødt til at bore dem op, men nu erstatter barberen låsen med et kodesystem. Foto: Mette Mørk
Annonce

Bunder i misundelse

Hærværket blev gentaget natten til mandag i sidste uge, hvor limen ikke kun havde ødelagt cylinderen, men hele låsekassen, som låsesmeden måtte skifte.

- Det er pissetræls. Det tog flere timer, inden vi kunne komme ind i salonen, og flere af de syv-otte kunder, der havde bestilt tid, måtte køre igen og få en ny tid. Flere af dem kom udenbys fra, fortæller Rabih Buheiri.

Han har ingen konkret mistanke til, hvem der kan stå bag det gentagne hærværk, han nu betragter som chikane.

- Jeg ved ikke, hvem det kan være. Jeg synes ikke, jeg har nogen fjender. Men jeg tror, at det har noget med misundelse at gøre. Folk ved, at vi har en anerkendt barbershop og har succes. Jeg har haft den i fem år og har fem ansatte, fortæller barbereren, som sidste år åbnede endnu en salon, "Barber Vejle", på Dæmningen, hvor han har yderligere en ansat.

Annonce

Sætter kodelås i

Udskiftningen af de to cylindre og låsekassen har kostet barberen 12.500 kroner, og med en selvrisiko på 5500 kroner per episode har det været en træls udgift for barberen, som også skulle lønne de ansatte på den ufrivillige, halve lukkedag.

- Det har kostet en del penge på en måned, og nu investerer jeg 23.000 kroner i et nyt låsesystem. Jeg dropper nøglelåsene og får installeret et system, hvor døren låses med en kode, fortæller Rabih Buheiri i håb om, at det løser problemet.

Annonce

Meldt til politiet

Den 34-årige barber og oprindelige palæstinenser var blot tre år, da han kom til Danmark fra Libanon. Han har valgt at melde det seneste hærværk til politiet, og han håber, at det kan være med til at stoppe gerningsmanden.

- Jeg er utryg og irriteret over det her. Det er svært for mig at forstå, hvorfor vedkommende gør det. Det kunne være rart at vide hvorfor. Hvis jeg har generet nogen, håber jeg, at vedkommende vil komme til mig. For det her ødelægger det ikke kun for mig, men også for mine ansatte, siger Rabih Buheiri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Sport

Give starter ligaen i København

Annonce