Annonce
Jelling

Hvem samler dit affald op? Lokale spydspidser tager skraldet for dig

Ole Grangaard fra Jelling pryder lige nu flere plakater i byen. Plakaterne er en del af Vejle Kommunes affaldskampagne 'Til kamp mod skraldet'. Foto: Mette Mørk
Vejle Kommune gør brug af lokale ildsjæle i deres kamp mod skraldet. I affaldskampagnen 'Til kamp mod skraldet' er målet at få folk til at stoppe med at smide affald i naturen.

Jelling: Er det en valgplakat, der er blevet hængt op i god tid?

På afstand ligner de lyserøde plakater, der er hængt op flere steder i lygtepælene i Jelling, til forveksling valgplakater. Men det er det ikke.

På plakaten kan man se et billede af Jelling-borgeren Ole Grandgaard og teksten 'Jeg samler op - sammen holder vi naturen ren.'

Annonce

Plakaterne er en del af Vejle Kommunes affaldskampagne 'Til kamp mod skraldet', som tidligere på året havde komiker Melvin Kakooza i front. Kampagnen er målrettet unge og bilister og handler om at få folk til ikke at smide skrald i naturen.

I år er den kendte komiker skiftet med lokale borgere, og i Jelling er det Ole Grangaard, som har fået æren.

Vil aldrig selv smide skrald

Ole Grangaard er aktiv i foreningen Jelling Heritage, hvor han er formand, og for ham var det ikke svært at sige ja til at være med i kampagnen.

- Jeg har en regel om, at jeg altid samler skrald op, når jeg er ude at gå tur. Jeg kunne heller aldrig selv drømme om at smide affald i naturen, og jeg forstår ikke de mennesker, der gør det, siger Ole Grangaard.

Til kamp mod skraldet

Natur- og miljøudvalget fik en pose penge (500.000 kroner i hvert af årene 2019-2020) til et adfærdsprojekt. Projektet har været udskud grundet corona og kører også i 2021.

Projektet skal gør sit for at bekæmpe affald i naturen.

Planen er, at kampagnen understøtter de landsdækkende affaldsindsamlinger ("Hold Danmark Rent" og DN's affaldsindsamling) og de lokale initiativer, der eksisterer rundt omkring i Vejle Kommune.

Selvom det er Ole Grangaards ansigt, der nu pryder plakaterne i Jelling, er det ikke kun ham, som skal samle alt affald i Jelling op.

- Nej, det er heldigvis ikke mig, som nu har ansvaret for alt affald smidt i naturen i Jelling. Jeg er bare blevet spurgt, om jeg ikke vil 'reklamere' for kampagnen, og det vil jeg selvfølgelig gerne, siger Ole Grangaard.

Annonce

En længerevarende kampagne

Affaldskampagnen, som tidligere har været forsinket på grund af uenighed i natur- og miljøudvalget og sidenhen også af corona, har især de unge mennesker som målgruppe.

De har ikke ansvaret alene, men i kampagnen "Vi samler op" er 10 lokale borgere med på at opfordre til, at vi er flere til at sørge for mindre skrald rundt omkring i vores kommune. Foto: Mette Mørk

Kampagnen spiller både på, at det er en skændsel at smide skrald i naturen, ligesom den gerne vil have flere til at samle op efter andre.

Jeg har en regel om, at jeg altid samler skrald op, når jeg er ude at gå tur. Jeg kunne heller aldrig selv drømme om at smide affald i naturen, og jeg forstår ikke de mennesker, der gør det.

Ole Grangaard

Det er ikke kun i Jelling, at de mange farverige plakater nu hænger til skue. Også i flere af kommunens andre byer, såsom Vandel, Egtved, Give og Givskud, kan man finde plakaterne med forskellige lokale ildsjæle.

Ifølge Vejle Kommune er formålet med kampagnen i denne omgang at få aktiveret kommunes mindre byer og dets borgere.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Stor VB-fremgang, men den rakte ikke i Brøndby - kun én faldt igennem, og det skyldtes et rødt kort

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Vejle Boldklub

Dom gjorde comeback for VB; reserverne vandt med 4-0, da talentfuld offensiv-spiller scorede hattrick

Børkop

Efter årelangt og til tider gnidningsfyldt tilløb: Nyt idrætscenter skal indvies, og det vil samle området

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat For abonnenter

I Flindts Fodspor: Jeg ved, hvem der bestemt ikke får min stemme ved valget

KLUMME

Charlie stiller skarpt på vores mobil-mani: I telefonboksen var der kontant afregning - tre minutter, så var der ikke mere for den 25-øre

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video: Ung landmand giver unge sygeplejersker anatomi-undervisning: 'Man lærer meget ved at holde et hjerte i hånden'

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

VEJLE

De graver på Posthusgrunden - og ups: Så var 12.000 husstande i Vejle uden vand. Trefor advarer mod misfarvet vand

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Hus på Strandvejen solgt for 4,2 mio.

Annonce