Annonce
Jelling

Hvem skal bygge Jelling Kirkes fremtid?: Menighedsrådsvalg til efteråret

Karin Friberg holder meget af arbejdet i Jelling Menighedsråd under kirke- og kirkegårdsudvalget og kirkelivsudvalget. Fra 18. august indledes menighedsrådsvalget, og her skal otte medlemmer findes, som skal sidde i menighedsrådet fra december 2020-2024. Foto: Mads Dalegaard
Karin Friberg har været medlem af Jelling Menighedsråd de seneste fire år og genopstiller, som samtlige valgte medlemmer også gør. Menighedsrådsvalget 2020 indledes efter sommerferien og afgøres til november.

Jelling: Tirsdag 17. november afsluttes menighedsrådsvalget 2020, og det afgøres, hvem der de kommende fire år skal sidde i menighedsrådene.

Karin Friberg fra Jelling har siden 2016 været medlem af Jelling Menighedsråd, der består af i alt otte valgte medlemmer.

Hun er medlem af kirke- og kirkegårdsudvalget samt kirkelivsudvalget og genopstiller til menighedsrådsvalget i år, hvilket samtlige af de nuværende valgte medlemmer også gør.

Annonce

- De lokale borgeres tilknytning til Jelling Kirke betyder meget for menighedsrådet. Og omkring 250.000 turister besøger gravhøjene og Jelling Kirke årligt. Derfor arbejder vi for, at Jelling Kirke skal være et rart sted at være for både kirkegængere, de, der sørger og de historieinteresserede, siger Karin Friberg.

Menighedsrådsvalget indledes i år på en anden måde end tidligere, så der 18. august er orienteringsmøde om valget og en valgforsamling 15. september. Valget skal senest afgøres tirsdag 17. november.

Bevaring er vigtigt

Karin Fribergs virke i kirke- og kirkegårdsudvalget omhandler alt det praktiske arbejde i Jelling Kirke og på kirkegårdene.


Der er en bredde og lydhørhed, som styrker samarbejdet i vores menighedsråd. Opgaverne delegeres rundt, så alle får indflydelse på, hvad Jelling Kirke skal være og stå for. Og indflydelse får man masser af.

Karin Friberg


- Udvalget sørger for tilsyn og står for bevaringen af Jelling Kirke. Men også for fornyelsen, som da der blev installeret nye højtalere i kirken og ventilationsanlæg i sognehuset. De seneste fire år er der også sket en renovering af graverhuset og kommet nye belægninger på en sti på sydkirkegården, fortæller Karin Friberg.

Der er en stor opbakning til det kirkelige liv i Jelling Sogn, og Jelling Kirke har en særlig kirkelig profil, som Jelling Menighedsråd forsøger at styrke og leve op til. Foto: Mads Dalegaard

Kirkelivsudvalget står blandt andet for at arrangere foredrag, koncerter, korweekender, sogneudflugter og debataftner.

Menighedsrådet holder møde en gang om måneden, hvor omfordeling af de økonomiske midler blandt andet fylder meget.

Menighedsrådsvalg i Jelling 2020

- I år skal der være valg til menighedsråd, og det er første gang, at en ny valgform finder anvendelse, som trådte i kraft den 1. januar 2020.

- 18. august er der orienteringsaften både om valget og arbejdet i og omkring Jelling Kirke.

- Den 15. september er selve valgforsamlingen, hvor der stemmes på kandidaterne til Jelling Menighedsråd. 17. november skal det kommende menighedsråd senest findes.

- Jelling Sogn har 4500 indbyggere og er kendetegnet af en stor opbakning til det kirkelige liv.

- Vi har nogle gange mange penge mellem hænderne til projekter. Og de store summer skal forvaltes på en fornuftig og respektfuld måde. Ofte vægter vi de æstetiske projekter højt, siger Karin Friberg.

Annonce

Stor bredde

Karin Friberg arbejder til dagligt som sygeplejerske på Plejecenter Højager, hvilket drejer sig om omsorg.

Derfor er det for hende glædeligt med de praktiske opgaver, som der skal tages hånd om i forbindelse med kirken og kirkegårdene.

Også sammenholdet i menighedsrådet vil hun nødigt undvære.

- Der er en bredde og lydhørhed, som styrker samarbejdet i vores menighedsråd. Opgaverne delegeres rundt, så alle får indflydelse på, hvad Jelling Kirke skal være og stå for. Og indflydelse får man masser af, siger Karin Friberg, der også fortæller, at hun har fået en større indsigt i Jelling som by under sin tid i menighedsrådet.

En opfordring fra Karin Friberg til dem, der overvejer at stille op til menighedsrådsvalget 2020, er:

- Man skal ikke spørge sig selv, om man er religiøs nok. Alle kan i princippet blive medlem af menighedsrådet, hvis de ønsker at gøre Jelling Kirke til et levende og kirkeligt fællesskab. Jeg har eksempelvis ikke en kirkelig baggrund, men jeg blev medlem. Og i dag holder jeg meget af arbejdsgangene og -opgaverne i menighedsrådet, siger Karin Friberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Vejle Madfest kom godt fra start: Men der var nærmest for mange smagsprøver

Vejle

Crazy Red and Whites: Seks Vejle-kendisser fortæller om deres bedste landsholds-oplevelser

Annonce