Annonce
Vejle

Hvem står bag de mange gule cykler, der er dukket op i Vejle? Og hvad betyder flag-hjulene? Her er svarene

Peter Munch Sørensen og datteren Tilde ved en af de mange cykler, der står rundt i byen. Peter er med i gruppe bag eventet, mens Tilde også har en del af historien. Hun har været med til at male cyklerne. Foto: Jørgen Flindt
"Vej-cyc-le" er navnet på et event, som en flok studerende står bag. En flok gule cykler med flag malet på hjulene. Det handler om viden, genbrug og folkefest.

Vejle: De står der rundt i bybilledet. Gule og med flag på hjulene. "Vej-cyc-le" står der på siden af de trækasser, som de står på.

Men hvorfor står de der? Og hvem står bag?

Svaret finder vi en smuk forårsdag i Mariaparken, hvor avisen har sat Peter Munch Sørensen stævne.

Annonce

Han er en de studerende, som for flere måneder siden fik stillet en opgave, der endte med, at der nu står gule cykler rundt i bybilledet.

- Vi er et hold serviceøkonomistuderende på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, som i efteråret fik en opgave, hvor vi kunne vælge mellem forskellige emner. Vi kunne vælge at lave en opgave med Tour de France som omdrejningspunkt eller CityVejle eller Bygningen. Og her var vi en gruppe, der valgte Tour de France. Jeg var ikke selv i tvivl. Cykelløbet bliver en once-in-a-lifetime-oplevelse her i Vejle, så det skulle det da være, siger han.

Synliggørelse

Holdet valgte at arbejde med temaet re-cycling. Og viden.

- Det er vores bidrag til den store folkefest, og så kan det vise omverdenen, hvad Vejle har at byde på, men også for at give vejlenserne et indblik i de lande, der har ryttere med til sådan et kæmpe event, som Touren er. Derfor er der nogle fun facts om de lande, som cyklerne repræsenterer, siger han.

Og nu står de der. Rundt i hele byen. Vej-cyc-le består af en tre kilometer rute rundt i Vejle midtby. Selve ruten er en formindsket version af den rute, som køres rundt i Vejle Kommune til Tour de France. Og folk har - langt henad vejen - taget godt mod Vej-cyc-le.

- Vi har haft et par dumme oplevelser, blandt andet at den ene er blevet brændt, men langt størsteparten af de tilbagemeldinger vi får, er rent positive. Også fra skolerne, som bruger det som et led i undervisningen. Det er ret fedt at opleve, siger Peter Munch Sørensen og nævner videre, at han, og resten af det lille hold serviceøkonomistuderende, har lært meget af projektet.

Det har til tider været et større arbejde, end man måske lige skulle tro, men det har hele tiden været skide sjovt.

Peter Munch Sørensen, studerende

- Det er en meget lærerig proces. Det handler jo ikke bare om at få en idé. Derefter begynder hele arbejdet med at få styr på økonomien, få tilladelser og bygget de 14 værker. Det har til tider været et større arbejde, end man måske lige skulle tro, men det har hele tiden været skide sjovt, siger han.

Annonce

Tænk over detaljerne

At det blev til 14 cykler (der er p.t. kun 13, da den ene er fjernet efter brand) rundt i byen beror ikke på en tilfældighed. Gruppen af eventøkonomer har taget udgangspunkt i, at der sidste år var ryttere fra 27 lande, som deltog i Tour de France.

Her er det Norge-cyklen, som ses ved Dæmningen. Foto: Jørgen Flindt

Det er de 27 landes flag, man kan se på cyklerne. Der et to forskellige flag på hver cykel, eksempelvis deler Belgien og Slovenien cykel.

- Dog er der en cykel, hvor der er det samme flag på begge sider, nemlig det franske. Vi hylder Frankrig og cykelløbet på den måde. Det er også cykel nummer et i rækken, forklarer han.

De studerene har tænkt i re-cycling i ordets bedste forstand.

- Cyklerne har vi hentet på kommunens materielgård. De skulle ellers bare smides ud. Så har vi skraldet dem for alt og malet dem gule. På den måde har de for en stund fået ekstra liv.  Kasserne, de står på, er af nyt materiale, for vi havde behov for, at de kan klare vind og vejr. Kasserne kan til gengæld få et liv bagefter, så hvis eksempelvis en daginstitution mangler en kasse til opbevaring, ja, så kan de få den kvit og frit, og vi skal nok få den fragtet derhen, hvis der er behov for det, siger Peter Munch Sørensen.

Vi maler Vejle gul

  • Vi maler Vejle gul - det er sloganet for det samarbejde mellem Sydbank og Vejle Amts Folkeblad, hvor Vejle Kommune er inviteret med i et tæt samarbejde før, under og efter, at Tour de France rammer Vejle 3. juli.
  • Kontakt gerne vores journalister på projektet - det er Jørgen Flindt (76 41 49 36 - jofli@vafo.dk) eller Anders Kynde (79 12 45 91 - ankyn@vafo.dk).
  • Følg gerne med i Facebook-gruppen "Tour de France i Vejle Kommune".

Hvis man går hen til kasserne med cyklerne, vil man blive mødt af nogle fun facts om de forskellige lande, mens der også er en QR-kode, som sender en videre til den næste cykel og den næste og så videre.

Cyklerne bliver pillet ned i dagene efter 3. juli, hvor Touren har været i Vejle.

Annonce
Kultur For abonnenter

'Slik mig op fra slap': Pinlige pornopoeter skæmmer musikfestival - hvordan kan Suspekt blive ved at slippe afsted med den slags klamheder to år efter Sofie Lindes berømte tale?

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Se fredagsbillederne fra Jelling: virkelig seje festivalgæster fik vand og teltfester

Jelling Musikfestival For abonnenter

Se alle billederne af Andreas Odbjerg og Tobias Rahim: To store mænd spillede på to alt for små scener

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Alarm 112 For abonnenter

Den ene kvinde blev slået og spyttet på, den anden blev befølt i skridtet ved en pølsevogn: Nu er 48-årig mand dømt

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Alarm 112

Højgravid kvinde og mindre barn i alvorligt færdselsuheld: Tre personer sendt på skadestuen

Vejle For abonnenter

Mågekoloni er brast sammen: Derfor har flere tusind truede hættemåger forladt Vejle - John ærgrer sig, mens andre er glade

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Alarm 112

Taxatur fra Jelling Musikfestival endte med at koste 6000 kroner: Nu er sagen meldt til politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Navne For abonnenter

- Tro på dig selv og glæd dig over dagligdagens stjernestunder

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Erhverv For abonnenter

Medarbejderstaben er fordoblet: Nu udvider Grindsted-virksomhed med 2200 kvadratmeter

Annonce