Annonce
Vejle

Hvem vinder? Virksomheder kæmper om at bygge Vejles nye genbrugsplads

Vejles nye genbrugsplads (RCV) kommer til at ligge i det kommende erhvervsområde på Juelsmindevej over for Universal Transport i Vejle Nord. Prisen på RCV lyder på 200 millioner kroner. Den nuværende genbrugsplads på Vestre Engvej rives ned, og det vil koste omkring otte millioner kroner. Illustration fra arkivet: Vejle Kommune
Feltet er snævret ind, og inden årets udgang kan Vejle Kommune præsentere, hvem der skal bygge RessourceCenter Vejle.
Annonce

Vejle: Fire totalentreprenører er udvalgt til at give deres bud på Vejles nye affald- og genbrugsplads. En genbrugsplads, som ifølge kommunens forventninger skal sætte Vejle på landkortet inden for genanvendelse i 2022.

Inden årets udgang vil én af de fire vinde kontrakten på 200 millioner kroner for RessourceCenter Vejle (RCV) i Vejle Nord.

Det skriver Vejle Kommune i en pressemeddelelse.

- Det har været en spændende proces, og vi takker alle, der har vist interesse for RCV-projektet. Nu indsnævres feltet til fire stærke totalentreprenører, der hver især skal give deres bud på et ressourcecenter, der kommer til at række ind i fremtiden og sætte nye standarder for håndtering og genanvendelse af ressourcer og understøtte den cirkulære økonomi, siger Michael Sloth, direktør for Teknik & Miljø i Vejle Kommune, i pressemeddelelsen.

Annonce

Dommerpanel finder vinderen

Michael Sloth forventer at kunne præsentere tilbuddene fra de fire totalentreprenører for et dommerpanel i begyndelsen af oktober.

Dommerpanelet skal i sidste ende afgøre, hvem der skal bygge RCV. Panelet består både af politikere og relevante repræsentanter fra forvaltningen.

De får lov at byde

Den sidste torsdag i maj udløb muligheden for at søge om prækvalifikation. Fire totalentreprenører dyster nu om kontrakten.

  1. K.G. Hansen og Sønner, Arkitema, Upcycling Forum og Cowi.
  2. Base, RUM, Niras, Nodo Arkitekter og Vangsoe.
  3. HM, Raunstrup, Ravn, Loop, Schønherr, Hundsbæk og Henriksen og Ekolab.
  4. Jakobsen og Blindkilde, NCC, Henning Larsen og Rambøll.

I natur- og miljøudvalget har politikerne tidligere besluttet, at den kommende totalentreprenør skal score højt på bæredygtighed for at få lov til at opføre RCV.

Prisen for RCV må ikke overstige de 200 millioner kroner uden moms. Derudover har man lagt sig fast på, at al sortering skal samles under ét tag.

Ifølge planerne skal RCV i Vejle Nord stå færdigt 13. september 2022.

Her er entreprenørfirmaet Arkil A/S allerede i gang med at byggemodne den 84.000 kvadratmeter store grund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce