Annonce
Børkop

Hver 10. nye skoleelev i Vejle Kommune er startet på den samme skole

Til morgensang samles alle 0. klasser samt alle 1. klasser. Her er bare et udsnit af dem. Foto: Jørgen Flindt
Hver 10. nye skoleelev i Vejle Kommune er startet på den samme skole, nemlig Englystskolen. Men 92 nye elever er ikke noget unikt for skolen.

Børkop: I alt er der startet 996 friske, nye skoleelever i Vejle Kommunes folkeskoler, og næsten hver 10. af dem er startet samme sted. Englystskolen.

- Det er vi vant til, så det er ikke noget, der skaber de store udfordringer for os, siger Dorthe Terp, der er skoleleder på Englystskolen.

Skolen er kommunens klart største skole med næsten 900 elever og 120 ansatte, så det er mange mennesker, der er samlet på den samme matrikel midt i Børkop.

- Jeg tror, at mange, der skulle kigge på de samme børnetal, som vi gør her, vil tænke: hold da op. Det er da for stort. Men sådan oplever vi det ikke, og tingene skal jo ses i det rette perspektiv. Vi er vant til, at der starter fire nye klasser. Og vi har delt skolen op i mindre enheder, så nok er vi samlet set en stor skole, men sådan føles det ikke i hverdagen for den enkelte elev, forklarer hun.

Plads til 40 klasser

Englystskolen har i alt 880 elever, hvoraf 478 er drenge, mens der er 402 piger.

Skolen har plads til i alt 40 klasser, altså fire klasser per årgang, men der er i år 35 klasser, så der er stadig lidt manøvrerum.

Der er i alt 120 ansatte på skolen.

Værdier og strategier

Ifølge Dorthe Terp handler det om, uanset om man er en stor eller lille skole, at have nogle værdier, og hos Englystskolen er det det forpligtende fællesskab, der vægtes meget højt.

- Vi skal alle tage et ansvar for hinanden, og det gælder både børnene og de voksne. Det er blevet sagt så ofte, at jo, nogen gange hænger det da en ud af halsen, men vi siger det, fordi vi mener det. Og selvom vi er en stor skole med mange mennesker, er det ikke svært at få det budskab til at smitte nedad og ud i alle kroge, siger hun og fortsætter:

- Vi skal være meget klare i vores strategier og procedurer, og vi skal blive ved med at arbejde med mindre enheder i det store samlede billede. Hvis vi ikke gør det, vil vi hurtigt komme til at rende rundt som hovedløse høns, siger skolelederen.

Smertegrænse

Men selvom skolen ikke har de store problemer med at klare 92 nye elever, så er der en smertegrænse.

- Der er vi ikke endnu, men vi har fire nye 0.klasser, som alle har en god størrelse. Skulle der komme år med endnu flere børn, kan vi stadig have flere i klasserne, men det er ikke noget, vi efterstræber. Vi vil til gengæld have svært ved at gå op til fem klasser. Vi kunne nok løse det, men det vil ikke være optimalt, siger Dorte Terp.

Vi har været på besøg hos O.C. Det besøg kan man læse om i morgen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce