Annonce
Vejle

Hverdagene gør comeback: Corona løsner sin klemme på demokrati og handel

City Vejle har gjort det til en dyd at reagere hurtigt på de forskellige situationer under coronakrisen. Her er et af tiltagene - en golfvogn med mulighed for håndafspritning - og bag på budskabet: "Det bliver godt igen". Arkivfoto: Flemming Larsen
Demokratiet og handelslivet har været under pres. Men nu lysner det, er borgmester og City Vejle enige om.

Vejle: - Vi har hele tiden gjort én til én, hvad staten siger. Det gør vi stadig, men jo længere der går, jo sværere bliver det at holde styr på befolkningen.

Det siger borgmester Jens Ejner Christensen (V), efter at økonomiudvalget under Vejle Byråd forleden havde en drøftelse af den lokale verden under coronaen. Det var et af de sidste møder på skærm. De næste vil være rigtige fysiske mødemøder.

- Det er ikke det samme over skærmen, selv om det har fungeret. Den politiske diskussion er ikke så lang. Der har dog ikke været større beslutninger, hvor vi ikke har nået at ringe rundt til gruppeformændene. Jeg har vidst, at der var rygdækning for alle borgmesterbeslutninger, siger Jens Ejner Christensen. En borgmesterbeslutning er afgørelse af en sag uden først at sammenkalde byrådet.

Vi har hele tiden gjort én til én, hvad staten siger. Det gør vi stadig, men jo længere der går, jo sværere bliver det at holde styr på befolkningen.

Jens Ejner Christensen

Slut med hurtig betaling

Selv om borgmesteren er sikker på, at corona vil blive ved med at ændre spillereglerne resten af 2020, så er en slags hverdag på vej tilbage. Det betyder også, at økonomiudvalget besluttede, at fra 1. juli går kommunen tilbage til normalen, når det gælder betaling af regninger og rykkerprocedurer.

Politikerne i udvalget fik også nyt ind udefra. Den nye citychef Andreas Kiis Antonsen fortalte om handelslivets tilstand og City Vejles aktive tilgang til kampen med tech-giganterne om omsætningen. Han siger:

Annonce

Der er liv i gågaden

- Vi kan se på tallene, at der er gang i gågaden. City Vejles opgave har været at opfange ideer og lave hurtige arrangementer. Det har vi haft et coronateam til. Nogle af resultaterne har været ensretningen af gågaden, da vi opdagede, at der kom mange for at købe ind. Regnbuefest, "spis ude - helt sikkert" og en golfbil, der kørte rundt med håndsprit for at gøre opmærksom på, at vi stadig skal gøre os umage, var andre elementer.

- Da der var for mange gadevarer i forhold til ensretningen, fik vi en "parkeringsvagt" fra kommunen til at gå rundt og give råd. Det går godt nu og er bedre at løse det i samarbejde end i andre byer, hvor det er endt med forbud. Budskabet, vi gerne vil have ud, er: "Køb hos os, ikke på udenlandske websider", fastslår Andreas Kiis Antonsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Vejle

Smittetallene er styrtdykket: 'Hyg jer - især nu, hvor smitten er under kontrol!'

Børkop

Protesterne hjalp: DSB dropper at skære i antallet af tog til Børkop og Brejning

Annonce