Annonce
Egtved

Hvis nogen kan, så er det Egtved

Idéer, drømme og praktiske muligheder var der masser af på denne aften i Roberthus. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Torsdag aften var godt 70 mennesker mødt op på Roberthus for at tage del i kickoff for transformationen af Aftensang.
Annonce

Egtved: Dansende Egtvedpiger skåret ud i træ, et vildmarksbad, musikinstrumenter i gaden, hængekøjer, grønne oaser, hvor man kan sætte sig på bænke og være sammen, klappedyr ved Casperdam, rutchebaner for børn, hække hives op, bredere vej med plads til flere fodgængere, cykelsti med nodelinjer, farver eller koder, pop-up-musik, fredags-fyraftens-hygge-plads for unge og gamle, gigantiske gynger - og mange, mange flere idéer kom op til overfladen, da der torsdag aften var BID kickoff-møde i Roberthus.

Hele byen var blevet inviteret, og godt 70 mennesker var mødt op for at tage del i det, der skal blive et storstilet projekt, ikke blot for Aftensang, men for hele Egtved.

- Hvis nogen kan, så er det Egtved, sagde Mikkel Niess, der står bag BID Danmark.

Det er i BID-regi, at idéen er blevet sat i søen i samarbejde med deltagerne til de månedlige møder i Egtved. Og projektet blev torsdag skudt godt i gang med de fremmødtes engagement, idérighed og drømme.

Projekt Bedre By

Text Preview

"Projekt Bedre By" er inspireret af et amerikansk koncept kaldet "Better Block", hvor hele bysamfund går sammen og løfter et kvarter eller en hovedgade til at blive mere spændende og attraktiv for både handel, byens borgere og turister.

På samme måde er det meningen, at Aftensang skal forvandles til en blomstrende og farverig hovedgade.

En del af konceptet bag "Better Block" er, at alle initiativer skal foretages af byens borgere på én eneste dag.

I Egtved er den dag allerede nu planlagt til at være 25. april.

Det er gennnem BID-samarbejdet i Egtved, at idéen til at gennemføre "Projekt Bedre By" er blev til.

BID står for Buisness Improvement Districts, og det er en samarbejdsmodel, hvor kommunen og alle interessenter mødes for på den måde at styrke samarbejdet, forme udviklingen og skabe events. Det var maj 2017, at deltagerne i BID Egtved for første gang satte hinanden stævne.

Annonce

Inspiration og facilitering

Mikkel Niess fra BID, formand for Egtved Handelsforening Dorthe Sommerlund og Frederik Friborg fra Teknik & Miljø i Vejle Kommune indledte aftenen med hver deres input, inspiration og tanker om, hvor stort og særligt projektet med forvandlingen af Aftensang 25. april kan blive.

Herefter stod facilitator Lars Henrik Nielsen for at guide de mange fremmødte igennem en idégenererings-proces, hvilket han gjorde med både humor og vid.

Rent praktisk blev der blandt andet lavet fem "stationer", hvor aftenens deltagere kunne summe fra den ene til den anden og afgive ord og tanker på post-its og plancher. Stationerne hed "Vores drøm", "Vores bøvl", "Vores idéer", "Vores ressourcer" og "Vi skal huske". Flittigt blev der bidraget med ord, snak og tanker alle steder.

Annonce

Wow - Egtved Skole

Også skoleleder Villy Raahauge og hans team fra Egtved Skole var en del af kickoff-aftenen. Skolen kunne blandt andet bebude, at de 25. april, altså på selve dagen, hvor Aftensang skal forvandles, vil bidrage med mindst 200 børn og forhåbentlig deres forældre. Plus, at skolen også gerne vil bidrage med at kunne lave mad til rigtig mange mennesker fra det nye skolekøkken. Dette vakte stor begejstring og klapsalver fra salen.

Nu er hele det vilde projekt for Egtved skudt i gang. Næste skridt bliver en workshop, der holdes 4. februar klokken 19-21 i Musikhuset Aftensang. De to tovholdere og praktiske eksperter, projektkoordinator Trine M. Laursen og Egtveds egen Karen Schmidt, vil hele tiden være til rådighed for alle, der gerne vil være med.

God 70 mennesker var mødt op for at deltage i den spændende process om forvandlingen af Aftensang. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Skaterbane, pop-up butikker, store gynger, et vildmarksbad.... Idéer var der mange af, og folk turde sige dem højt og drømme om dem. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce