Annonce
Jelling

Hvor langt er kænguruen Ejgil hoppet hjemmefra? Muligvis på damejagt i Daugård tirsdag aften

Parmakænguruen Ejgil har siden onsdag 10. juni været forsvundet fra sit hjem hos ejeren Lasse Stærdal Simonsen på Herningvej. Tirsdag aften menes Ejgil at være spottet af en mand i Daugård mellem Vejle og Juelsminde, hvilket svarer til en 30 kilometer lang hoppetur. Kænguruen på billedet er ikke Ejgil. Arkivfoto: Karina Øhlenschlæger
Siden onsdag 10. juni har Lasse Stærdal Simonsen fra Herningvej forsøgt at finde sin unge kænguru-han Ejgil. Tirsdag aften blev Ejgil angiveligt spottet af en mand i Daugård.

Jelling/Hyrup/Daugård: En kænguru kan tilsyneladende hoppe langt væk hjemmefra, hvis den er på fri fod.

Lasse Stærdal Simonsen fra Herningvej nord for Jelling købte for over en måned siden den 60 centimeter høje parmakænguru-han Ejgil på Fyn.

Få dage senere, onsdag 10. juni, stak Eigil af fra sin fold - enten ved at finde et hul i hegnet eller ved at hoppe over det. Man er vel kænguru!

Tirsdag 14. juli skrev en kvinde så på Facebook, at hun havde set en lille kænguru i Hyrup mellem Vejle og Juelsminde. Og tirsdag aften kontaktede en mand Lasse Stærdal Simonsen for at fortælle, at han angiveligt havde set Ejgil i Daugård vest for Hyrup.


Jeg kender en dyrlæge inde i Vejle, som er tilsynsførende på nogle af de zoologiske haver. Han har adgang og tilladelse til et bedøvelsesgevær. Det kræver dog, at man finder Ejgil og får sigte.

Lasse Stærdal Simonsen


Tidligere tirsdag 16. juni menes Ejgil at være blevet set i Hornstrup Kirkeby 20 kilometer øst for folden på Herningvej.

Hvis det i alle tilfælde er Ejgil, vidnerne har observeret, er den lille kænguru hoppet mere end 30 kilometer hjemmefra.

- Ejgil bevæger sig stadig meget rundt, virker det til. Så det er ikke utænkeligt, at Ejgil er på udkig efter en kænguru-hun. Noget leder den sandsynligvis efter, siger Lasse Stærdal Simonsen.

Lasse Stærdal Simonsen er parat til at rykke ud, hvis Ejgil skulle blive set et sted af flere end en person.

- Politiet ved, at den er væk, så man må meget gerne ringe til dem på 114, så skal de meget gerne kontakte mig, siger han.

- Jeg kender en dyrlæge inde i Vejle, som er tilsynsførende på nogle af de zoologiske haver. Han har adgang og tilladelse til et bedøvelsesgevær. Det kræver dog, at man finder Ejgil og får sigte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce