Annonce
Kultur

Hvor skal fremtidens musik komme fra: Vejles talenter er for stille

Her burde projektleder Jacob Kromann-Gallop ikke kunne stå, for her skulle de store betonforankringer bære scene, musik og festival. Selv om der ingen festival er i år, skal der være musik i spalterne alligevel. Vejle Amts Folkeblad skriver om nogle af områdets talenter, og hvem ved: Måske er det en dag dem, der står på festivalscenerne. Foto: Mette Mørk
Der er talenter på musikkens landkort i Sydjylland. Jelling Musikfestivals Quasar finder en del af dem. Men for eksempel i Vejle er der relativt stille. Der synes at være færre, der vil lave musik.

Vejle: Det er helt forkert at sidde på sit kontor og skrive disse linjer. I kalenderen står der stadig "festival". Netop i dag, hvor man burde have stået på græsmarkerne vest for Jelling og inhaleret lyd til krop og sjæl. Den der virus tog musikfestivalen. Men den skal ikke have lov at tage musikken, så festivalabstinenserne udløser en lille serie af artikler, hvor vi taler med forskellige musikere om, hvordan de arbejder med musikken.

Det har ellers været tæt på, hvis man skal tro Jacob Kromann-Gallop, der er projektleder hos Jelling Musikfestival.

Når man ser på Vejles navne, som er der en tendens til, at de kommer fra private kældre. Vejle har Værket, men der er ikke det liv, der er i de andre byer. Det er som om, miljøet er stille, og antallet af unge, der vil lave musik, er faldet. Det er vigtigt, at de unge har mulighed for at mødes og finde hinanden i de rette konstellationer, der har lyst til at lave ting sammen.

Jacob Kromann-Gallop.

De stod ellers lige klar

- Hvis der er nogen, der er blevet påvirket af coronaens nedlukning, så er det dem, der var kommet så langt, at de skulle til at ud med deres musikprojekt. Det var relevant i år, vil det også være det næste år? Hvis man havde fået 10 jobs i år, kan man så regne med at få dem næste år? Eller vælger bookingbureauet til den tid at arbejde med nogle andre og måske koncentrere sig om nogle "sikre navne", man ved giver penge. Det momentum, der har været, kan blive vanskelig at genskabe. Det bliver sværere, og det kommer til at vare længere, siger han.

Han mener, at Quasar i år havde det stærkeste finalefelt nogensinde. De fire bands, man nåede at finde, ville alle kunne komme langt med deres musik.

Quasar dækker det sydjyske område og lidt til. Derfor har Jacob Kromann-Gallop også et sammenligningsgrundlag, når det gælder mulighederne for musiktalenterne. Her står Vejle ikke alt for langt fremme i billedet. Kolding har Råhuset og Middelfart har ungdomshuset Walker.

Annonce

Der er stille i Vejle

- Når man ser på Vejles navne, som er der en tendens til, at de kommer fra private kældre. Vejle har Værket, men der er ikke det liv, der er i de andre byer. Det er som om, miljøet er stille, og antallet af unge, der vil lave musik, er faldet. Det er vigtigt, at de unge har mulighed for at mødes og finde hinanden i de rette konstellationer, der har lyst til at lave ting sammen, siger Jacob Kromann-Gallop.

Han understreger, at det vigtige er at tale om og vise det, man laver til andre.

Gode råd til talenter

Vær stolt af det, du laver.

Snak med andre om det.

Spil din musik for nogen.

Tænk ikke på, hvor mange du /I spiller for.

Det handler om at opdage, hvor fedt det er at spille for andre.

Som DAD sagde: "Bliv ved med at hælde benzin på bålet til drenge/pige-drømmen".

Jaocb Kromann-Gallop glæder sig over, at de første fire finalister, man nåede at finde til Quasar, før alt blev virusbefængt, var de hidtil bedste. Men ellers konstaterer han, at Vejles musikmiljø er meget stille, og der synes at være færre unge, der vil lave musik. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Vejle

Smittetallene er styrtdykket: 'Hyg jer - især nu, hvor smitten er under kontrol!'

Børkop

Protesterne hjalp: DSB dropper at skære i antallet af tog til Børkop og Brejning

Annonce