Annonce
Kultur

Hvor smart er Karl Smart egentlig?

Den lokale Don Juan Jakob (Andreas Kieffer) forklarer livets realiteter for den ene af årets debutanter, Maja Rosenkilde, der spiller den livskloge Sofie Sypige. Foto: Mikael Lund
Dilettantforestilling med landlige forviklinger i Skærlund Forsamlingshus.

Skærlund: Hvor smart er ham Karl Smart egentlig, når det kommer til stykket? Det er et af de spørgsmål, man får svar på i årets dilettantforestilling i Skærlund Forsamlingshus. Stykket opføres i to omgange lørdag 7. marts, første gang om eftermiddagen og igen om aftenen, hvor der også serveres landgangsbrød og afsluttes med kaffe og dans.

Karl Smart (spilet af Kim Rasmussen) er repræsentant udi traktorer og landbrugsmaskiner, ja faktisk alt på hjul – og en hel del uden tilligemed.

På trods af den nærmest Morten Korch’ske idyl, er i forvejen godt gang i forviklingerne på gården, som ligeså godt kunne ligge i nærheden af Skærlund, men en bortkommet tegnebog – og ikke mindst Karl Smarts ankomst – sætter yderligere gang i forvirringen. For hvem er egentlig kærester med hvem, hvem skal forloves med hinanden, og hvem er hvem utro – og hvorfor larmer ”de satans rotter” hele tiden så meget ude i laden?

Tiden er skruet tilbage til 1920’erne, og gårdejer Hans (Morten Bøjesen) er i hvert fald ikke til sinds at skifte hestene ud med motoriserede hestekræfter. Til gengæld er han sygeligt jaloux, så snart han ser en mandfolk indenfor fem skridts afstand af sin hustru Maren (Helle Pedersen), hvilket bringer Karl Smart i en slem knibe, og da hans bil ovenikøbet ikke vil starte, løber begivenhederne for alvor af sporet.

Det er igen Peder Jensen, der som instruktør skal forsøge at holde styr på tropperne, som udover de førnævnte blandt andet omfatter de to debutanter Maja Rosenkilde, der spiller den livskloge sypige Sofie, og Mathias Ellehammer, der – som traditionen efterhånden foreskriver – har fået lov til at optræde i kvindeklæder som gårdmandsdatteren Vibeke.

I sufflørstolen finder man en tredje nytilkommer, Heidi Lunderskov, og derudover består holdet af Andreas Kieffer som charmetrolden Jakob, Ane Würtz Damgaard, der spiller malkepigen Grete, og Jonas Marquardt i rollen som forkarlen Klaus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce