Annonce
Hedensted

Hvordan bruger du Juelsminde, fastligger?

Juelsminde: Det er ikke kun de lokale borgere, der bliver påvirket af planerne om en ny havneplads i Juelsminde.

Også de 160 fastlæggere på Juelsminde Strand Camping og Vandrerhjem går højt op i, hvordan deres andet hjem tager sig ud, og præcis som lokalbefolkningen følger de udviklingen tæt.

Folkebladet har spurgt både de mere og de mindre erfarne fastliggere om deres syn på byen og den kommende udvikling.

Annonce

Lene og Flemming Nielsen, Tyrsted, 24. sæson som fastliggere i Juelsminde: Personligt betyder Juelsminde enormt meget for os, så vi følger med i, hvad der er af tanker og planer for byen. Vi føler os nærmest mere lokale her end derhjemme. Vi bruger byen til alt, når vi er her, og alle pengene bliver lagt inden for gåafstand. Det er nærheden til alt, der gør, vi kommer igen hvert år. Der har været hundredevis af planer i de år, vi har ligget her, så mest af alt er vi spændte på, hvad det ender med. Vi ved jo, at det nok kommer til at tage 100 år og en madpakke, inden der sker noget. Personligt synes vi, det vil være ærgerligt at rive Blomsteriet ned, men ellers lyder det hele spændende og gennemtænkt. Vi sætter pris på, der ikke bare bliver tænkt i store ferielejligheder, der ville ødelægge hele området.

Mogens og Sus Toft, Vamdrup, 6. sæson som fastliggere i Juelsminde: - Vi har mange minder herfra. Vores årlige pinsefrokost for 35 af fastliggerne, en svømmetur efter plastikænder til Festihvalen og en bryllupsfejring i bar mave - for at nævne nogen. Når vi kommer på campingpladsen, parkerer vi bilen og sætter ikke nøglen i igen, før vi skal hjem. I mellemtiden handler vi alt i byen, lige fra dåsetomater til, hvis vi har glemt en skjorte. Som pensionistfamilie savner vi egentlig ikke noget. Det er musik på havnen, godt med liv om sommeren og mulighed for at gå hjem, hvis der mod forventning bliver drukket en enkelt øl for meget til at køre. Måske et badeland til børnefamilierne kunne være noget - men så skulle det også ligge oppe ved hallen.

Anette og John Andersen, Lund, 33. sæson som fastliggere i Juelsminde: - Vi er jo ikke langt hjemmefra, og det er måske en af grundene til, vi altid vender tilbage til Juelsminde. Vi får mulighed for at tage kortere ture, hvis der skal passes arrangementer ind, eller børnene vil besøge os. Vi tilbringer naturligvis meget af vores tid på campingpladsen, men byen trækker også meget, og vi deltager i alle de arrangementer, vi kan. Samtidig er der gode løberuter og MTB-ruter, som tiltaler os meget. Vi har ikke læst så meget om visionsplanerne, men skal vi pege på noget, kan vi savne en Fit og Sund, så vi kan fortsætte med at træne i stedet for at opsige vores abonnement hvert forår. Derudover føler vi, at vi har hele pakken i et smørhul ved vandet - og det synes vores fem norske skovkatte, som er med os hvert år, også.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Snart går det løs: Musikteatret bliver hele Danmarks bankende hjerte

Annonce