Annonce
Egtved

Hvordan skal Egtved udvikle sig over de næste år?

Hvordan skal Egtved udvikle sig i fremtiden? Hvordan kan man eksempelvis løfte Aftensang til at blive en endnu bedre bymidte? Det skal Egtved-borgerne til at tænke over, når man næste år begynder at udarbejde en ny visionsplan for byen. Foto: Mette Mørk
Næste år starter arbejdet med at udarbejde en ny visionsplan for Egtved, som skal være et pejlemærke for, hvordan byens borgere ønsker, at deres by skal udvikle sig over de næste ti års tid.
Annonce

Egtved: Egtved har rigtig meget at byde på. En god skole, gode daginstitutioner, et godt handelsliv, gode idrætsfaciliteter, et rigt foreningsliv, en spritny svømmehal og meget mere. Samtidig er byen omgivet af skøn natur.

Alt det vil Egtveds borgere rigtig gerne dele med andre. Dels har der i mange år været et klart ønske om at tiltrække flere nye borgere til byen - og rigtig gerne børnefamilier. Dels hersker et stort ønske om at tiltrække flere turister til byen.

Men hvordan sikrer man, at byen bliver ved med at udvikle sig positivt? Hvor trænger der til en kærlig hånd? Hvad skal være indsatsområder de kommende år?

Det skal byens borgere til at tænke over. Til næste år bliver der nemlig sat gang i arbejdet med at udforme en ny visionsplan for byen. En visionsplan, som skal udarbejdes i et samarbejde mellem Vejle Kommune og byens borgere. Den nye visionsplan skal tage over for den, der blev udarbejdet i 2011.

Selvom arbejdet først går i gang næste år, kan Egtveds borgere måske allerede nu begynde at gøre sig nogle tanker. Måske har man allerede nogle idéer til, hvad byen har af udfordringer - og måske har man allerede nogle forslag til løsninger? Måske er man blevet inspireret af noget, man har set i andre byer, som kunne være interessant at overveje at gøre ligesådan i Egtved?

Serie om visioner for Egtved

I 2020 skal Egtved-borgerne atter til at drøfte byens fremtidige udvikling i samarbejde med Vejle Kommune, når der skal udarbejdes en ny visionsplan.

Den seneste visionsplan er fra 2011, og flere af de ønsker, der står nævnt i den, er blevet helt eller delvist opfyldt siden.

I de kommende uger vil man her i avisen kunne læse om nogle af de ting, der er sket i Egtved siden 2011, og om nogle af de områder, hvor der stadig er et stort udviklingspotentiale.

Måske Egtved-borgere vil blive inspireret til at tænke over, hvad de ønsker for deres by i de kommende år.

Annonce

Et godt værktøj

Hos Egtved Udviklingsråd glæder man sig til næste år at tage fat på at udarbejde en ny visionsplan.

- Vi har været enormt glade for visionsplanen, der blev udarbejdet i 2011. Den har været et rigtig godt værktøj at tage fat i, når vi har været i dialog med Vejle Kommune i forskellige sammenhænge. Den har givet et fælles sprog og en fælles forståelse for, hvad vi gerne vil med Egtved. Når vi eksempelvis har talt om ønsker om at udvikle byens erhvervsområde, så har vi kunnet henvise til visionsplanen, hvor vi klart har defineret, hvor vi ønsker, at byens erhvervsliv skal samles, forklarer Inger Pabst, formand for Egtved Udviklingsråd.

Det har også været et godt pejlemærke at gå efter, når der er drøftet forskellige idéer til nye initiativer og projekter i Egtved.

- Vi vil gerne forsøge at undgå en masse knopskydning og i stedet tænke i helheden og i den retning, vi i fællesskab har lagt for Egtved. Nogle gange handler det blot om nogle mindre justeringer i projektets udformning eller placering for, at det igen passer ind i helhedsplanen. Vores rolle i Egtved Udviklingsråd er at se den fælles retning og forsøge at holde fat i enderne, siger hun.

Annonce

Flere ønsker er realiseret

Mange af de tanker og ønsker, der blev bragt i spil i visionsplanen fra 2011, er blevet helt eller delvist realiseret, og det er rigtig glædeligt, mener Egtved Udviklingsråd.

Blandt andet var der i visionsplanen udtryk et klart ønske om at renovere den gamle bykerne ved Søndergade, Vestergade og Dalgade for at gøre området attraktivt for bosætning og liberalt erhverv. Det er delvist lykkedes. Der var samtidig et stort ønske om at gøre noget ved den gamle foderstof-silo i Dalgade. Det er lykkedes at få den revet ned og fjernet - nu er spørgsmålet bare, hvad der skal ske med den tomme grund.

Men der er stadig masser af udviklingspotentiale for Egtved. Der er stadig emner i visionsplanen fra 2011, der kan arbejdes videre med, og der er sikkert opstået nye idéer og behov siden.

- Det nytter noget med sådan en visionsplan, så vi glæder os rigtig meget til at skulle i gang med at udarbejde en ny, og det er noget, vi håber, at rigtig mange af byens borgere vil være med til, lyder det fra Inger Pabst.

Kommunale byggegrunde var et stort ønske ved den seneste visionsplan. Det førte til, at Vejle Kommune i 2015 udstykkede et område med ti nye parcelhusgrunde. De første huse er bygget på området, men der er stadig flere til salg. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Vejle

Flere corona-krav til Bryggen: Nu holder opsynsmænd øje med din hygiejne

Annonce