Annonce
Hedensted

Hvordan skal havnepladsen se ud? Forening har et alternativt bud

- Jeg synes, det ser fint nok ud. Det skal ske fornyelse, hvis det skal blive ved med at være et attraktivt sted, siger Bo Hannibal, Juelsminde, som Folkebladet mødte i skurvognen tirsdag. Foto: Emil Fibiger

Juelsminde Turistforening er fremme med et alternativt bud på, hvordan fremtidens havneplads i Juelsminde skal indrettes.

Annonce

Juelsminde: Der er kommet andet end gule sedler med håndskrevne kommentarer op i skurvognen, som den seneste uges tid har haft hjemme på havnen i Juelsminde, og som tirsdag havde sidste "åbningsdag".

Hensigten med vognen var at høre og indsamle alle forslag til fornyelsen af havnepladsen - et projekt, som der blev præsenteret skitser til i februar.

Juelsminde Turistforening greb chancen. Foreningen har hængt en alternativ skitse op i skurvognen. Skitsen lægger bl.a. op til et havnetorv, som er friholdt for stationære ting, i stedet for en plads bestykket med bl.a. træbeklædte opholdsøer.

Det er tanken, at eksempelvis Juelsminde Run, jazzfestivalen og kommende storskærmsarrangementer skal kunne bruge torvet, og at det i hverdagen kan udnyttes til aktiviteter som måske streetfodbold eller basketball, forklarer Erik Vestergaard, der står bag turistforeningens skitse.

- Hoved-ideen er, at torvet skal være åbent for forskellige ting, siger han.

Turistforeningen vil undgå, at indretningen bliver låst og begrænset af højvandssikring.

Sikringen skal rykkes ud til havnens indsejling, hvor der kan etableres en sluseport, foreslås det.

Vi skal ikke lave en plads, der friholdes for elementer, så man en eller to gange om året kan have et telt stående. Det er ikke ideen. Ideen er at lave en plads, der fungerer og lever i det daglige

Karl Ole Knudsen, formand, Juelsminde Visionsråd

De gule sedler

26 gule sedler med kommentarer var klistret op på den officielle skitse til den nye havnepladsen, da Folkebladet var forbi skurvognen tirsdag.Blandt kommentarerne var:

"Skaterområde for børn i alle aldre"."Husk elstandere"."Børneaktiviteter samlet et sted - så der er rolige steder - også for voksne"."Mange flere træer og buske - grønt i det hele taget"."Invester del af pengene på storstranden"."Turistforeningens forslag er godt".

Turistforeningens forslag, som ses her, holder et havnetorv fri, så det kan bruges til forskellige arrangementer og begivenheder. Det er en anden tilgang til havnepladsen end den, der arbejdes med nu. Skitse: Juelsminde Turistforening
Annonce

Pladsen skal ikke være tom

Denne dyrere model sikrer alle havnens bygninger mod oversvømmelser. Den er blevet anslået til at koste mellem 75 og 100 mio. kr., men Hedensted Kommune har bedt om en second opinion.

Hos Juelsminde Visionsråd, der står i front for havnepladsens arbejdsgruppe, bakker man op om den nærmere undersøgelse af prisen, og man er ikke imod en sluse som alternativ til en integreret højvandssikring i opholdsøerne på havnepladsen, siger formand Karl Ole Knudsen.

Ideen om en torveplads uden stationære ting siger formanden følgende om:

- Vi mener ikke, der skal være en stor plads midt i det hele. Vi mener, den skal bestykkes med noget. Det kunne være noget, som kan flyttes. Så langt er vi ikke gået ned i detaljeringsgraden endnu.

Prioriteringen af ejendommen Havnegade 2 er et andet punkt, hvor turistforeningen foreslår noget andet end arbejdsgruppen.

Turistforeningen synes, hjørneejendommen med Blomsteriet som lejer er værd at renovere og bevare, og at pølsevognen bør flyttes i stedet for. Arbejdsgruppen ser det derimod som afgørende, at hjørneejendommen fjernes, så der skabes udsyn, og det er altså udgangspunktet indtil videre.

Sådan ser skitseforslaget, som der arbejdes med, ud. Det blev præsenteret tilbage i februar. Ønsket er at skabe en havneplads, som kan leve hele året. Opholdsøer er tiltænkt en væsentlig rolle. Skitse: Møller & Grønborg
Annonce

Har fået små input

Karl Ole Knudsen har som andre fra arbejdsgruppen haft vagter i skurvognen på havnepladsen de seneste dage, og han fortæller, at den har været velbesøgt.

Forslag er blevet griflet ned. Blandt andet et om lade-stationer til elbiler.

- Andre har fremhævet, at opholdsøerne skal laves flytbare, så de kan demonteres, og pladsen kan bruges til andet. Det er en imødekommelse af turistforeningens forslag, siger Karl Ole Knudsen.

Han og havnens formand, Jonas Nonbo, afslutter "høringsfasen" i Juelsmindehallerne mandag og onsdag i næste uge, hvor de er tilstede og tager imod input fra klokken 17 til 19.

Læs turistforeningens alternative forslag herunder. Se den skitse, som der arbejdes med i dag i artiklen Skitse til ny havneplads er klar: Få overblikket her i ni punkter.

I skurvognen på havnepladsen i Juelsminde kunne besøgende hænge gule sedler med forslag op. Det var også muligt på udvalgte tidspunkter at få en snak med arbejdsgruppen omkring moderniseringen af havnepladsen. Foto: Emil FIbiger
Annonce

Turistforeningens forslag

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce