Annonce
Debat

Hvorfor afskaffer regeringen det frie gymnasie-valg? Socialismen må aldrig gå ud over vores børn og unge

Niels Flemming Hansen. Arkivfoto: Mette Mørk

Læserbrev: Jeg bliver mildest talt harm.

Der er netop indgået en aftale, som jeg frygter kommer til at gå ud over Vejles børn og unge.

Nu skal børn og unge nemlig ikke selv kunne vælge, hvor de har lyst til at gå i gymnasiet længere. For i et overilet forsøg på at skabe millimeterlighed, har regeringen lavet en aftale, som betyder, at hvis der er for mange elever, hvis forældre har samme socioøkonomiske status, så skal nogen elever sendes til andre gymnasier.

Annonce

Konkret betyder det, at selvom dit barn helst vil på et gymnasie sammen med alle sine bedste venner, så risikerer han eller hun at blive sendt på et andet gymnasium, der i værste tilfælde kan ligge op til en time væk fra hjemmet - i lighedens navn.

Det er socialisme i rendyrket form, og det er simpelthen ikke i orden.

I Det Konservative Folkeparti er vi enige i, at der på et antal almene gymnasier er alvorlige integrations- og læringsudfordringer, men løsningen må aldrig blive værre end det problem, vi forsøger at løse.


Lad os i stedet stille nogle strengere krav til de gymnasier, som ikke kan finde ud af at håndtere deres udfordringer. Vi skal hæve niveauet på de svage gymnasier - ikke svække niveauet på de stærke gymnasier.

Niels Flemming Hansen


Lad os i stedet stille nogle strengere krav til de gymnasier, som ikke kan finde ud af at håndtere deres udfordringer. Vi skal hæve niveauet på de svage gymnasier - ikke svække niveauet på de stærke gymnasier.

Vi vil meget hellere belønne dem, som løfter elever med svage faglige forudsætninger, eller som på anden vis gør noget ved integrationsproblemerne.

Gymnasier med integrationsudfordringer skal have mulighed for at afvise ansøgere fra socialt belastede områder uden at blive trukket i taxametertilskud. Det vil give en bedre elevsammensætning og en mulighed for at vende den negative udvikling på gymnasiet.

Sådan fordeler eleverne væk fra gymnasier med problemer i stedet for at tvinge elever over på gymnasier med problemer.

Socialismen må aldrig gå ud over vores børn og unge. Det vinder ingen på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Alarm 112 For abonnenter

Retssag om pædofili: 44-årig erkender blufærdighedskrænkelse og børneporno, men nægter voldtægt

Alarm 112

Nej, den flinke mand var ikke fra politiet: Nyt forsøg på at narre penge fra folk

Annonce