Annonce
Læserbrev

Hvorfor en 'gammel' musikskoleleder?

I en så kreativ og bred verden, som der er på en musikskole, virker de fem år, Sten Byriel har inden pension, som en overgang, der alt for nemt kan føre til det modsatte af udvikling.
Annonce

Læserbrev: Efter 38 år i førersædet for den kommunale Vejle Musikskole forlader Flemming Hundevad Meng nu posten.

Trods de specielle fysiske rammer i en gammel ostefabrik og en udfordrende kommunesammenlægning er det lykkedes for ham over årene at udvikle den kommunale institution fra en skole med undervisning i den traditionelle stil til et innovativt musikalsk værksted, hvor dannelse og disciplin med tiden er blevet grundigt suppleret med stor frihed for eleverne til kreativ nysgerrighed og personlig afvejet indlevelse.

Jeg havde selv fornøjelsen af at arbejde sammen med Flemming i midt-1990'erne, hvor det musikalske miljø blev udbygget med musiske fag indenfor billedkunst og drama - jeg stod for dramaundervisningen i en periode.

Men nu er det slut, det er tiden til, at nye kræfter skal tage over, og Vejle Kommune har som ny leder valgt forhenværende operasanger Sten Byriel.

Med al ære og respekt for Sten Byriel spørger jeg uvilkårligt mig selv, hvorfor man fra Vejle Kommunes side har valgt at få en leder til den kommunale musikskole, der er jævnaldrende med den afgående leder, og som ikke har erfaring som leder og koordinator af en undervisningsinstitution.

Det virker temmelig uovervejet, og det tyder på, at man har været for sent ude i bestræbelserne på at headhunte en egnet leder.

Jeg synes ikke, at man skal skalte og valte med så velfungerende en institution, blot fordi det ikke lige er til at finde den rette i rette tid.

Ville det ikke være mere fremsynet med en leder, gerne kvinde, i midten af 30'erne, med en konservatorie- eller universitetsuddannelse indenfor musik, med erfaring indenfor undervisning, som med sit engagement gennem de næste +30 år kunne fortsætte den velfunderede og velfungerende institutions virke, og som med sit ungdommelige sind og sin uddannelse fra nyere tid kunne håndtere og realisere langsigtede visioner for musikskolens udvikling?

I en så kreativ og bred verden, som der er på en musikskole, virker de fem år, Sten Byriel har inden pension, som en overgang, der alt for nemt kan føre til det modsatte af udvikling.

Erik Munch Sørensen. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Trods påbud og dødsfald: - Jeg har tillid til både personale og ledelse, når jeg taler med avisen

Annonce