Annonce
Læserbrev

Hvorfor skal der være afstand mellem folk, der går i teatret - men ikke mellem folk, der ser fodbold?

Fra fodboldfest i Odense til Danmarks kamp mod Wales. Foto. Birgitte Carol Heiberg


Debat: Kære Mette Frederiksen,

Danmark har spillet sig i EM semifinalen, tillykke med det. Fodboldfans fester over hele landet, der bliver krammet, skreget og danset – og lige nu er Danmark midt i en stor glædesrus. Et festligt fællesskab på gader og stræder, et fællesskab som har været stærkt savnet i det sidste år.

Vi ser også, at dette fællesskab ikke har nogen stor indflydelse på smittekurven, mange er jo vaccineret, det er sommer, og varme og open air gør sit til, at pandemien ikke spredes. Derfor tillader jeg mig også at spørge dig: Hvorfor skal kulturlivet stadig være underlagt en lang række udfordrende restriktioner?

Annonce

Restriktioner der kræver energi, tid og koster penge. 14. juli har Verdensballetten som du ved, premiere på Sølyst i København. Derefter er vi på turné i hele Danmark – 11 forestillinger i alt. Vores forestillinger er underlagt restriktioner som du og regeringen har udstukket. Det betyder bl.a. afstandskrav mellem publikum, et maks. antal publikum til vores forestilling, publikum skal sidde i sektioner med egen indgang, egne toiletter og eget personale, der skal vises gyldig coronapas ved indgangen, og der skal udarbejdes en udførlig sundhedsplan.


Men netop nu står det mere klart end nogensinde, hvor ulige din coronapolitik rammer, ja hvor diskriminerende den er.


Vi overholder naturligvis samtlige restriktioner 100 % - men jeg forstår dem ikke. Især forstår jeg ikke dit krav om afstand mellem publikum, - og slet ikke når jeg ser hvordan fodbolddanmark får lov at feste uden afstand. Hos os betyder dit krav til afstand, at publikum må sidde samlet, hvis de er en gruppe, et par eller en familie, men ellers skal der stå et sæde fri mellem hver plads. Det betyder at cirka en tredjedel af vores pladser vil stå tomme.

Måske du tænker ”åhh, hvorfor nu dette brok, lad os dog feste med fodbolddrengene,” og ja, jeg synes også, der er grund til at feste. Men netop nu står det mere klart end nogensinde, hvor ulige din coronapolitik rammer, ja hvor diskriminerende den er. Derfor er det også lige nu, at du skal handle og vise, at du vil demokratiet, at Danmark er mere end fodbold og gadefest.

Vi er mange fra kulturlivet der lige nu står med store omkostningstunge udfordringer. Du kan naturligvis henvise til de hjælpepakker vi er taknemmelige for findes, men hvis din coronapolitik blev mere lige over for alle, er jeg sikker på, at færre ville søge hjælpepakker. Der er altså også en økonomisk genvidst både for dig og for mig hvis du demokratiserede restriktionerne.

Jeg frygter, at du igen enten udviser larmende tavshed, eller i bedste fald sætter din praktikant til at svare. Men håbet er der – håbet om at du denne gang svarer personligt og tager kulturlivet alvorligt.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

John Sivebæk fylder 60 år: Det var mere vilje end talent, der skabte en fodboldkarriere helt udover det sædvanlige

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Christian kalder det skandaløst: Han må ikke hænge på Vejles mest travle gader - ingen kan rigtig huske, hvornår beslutningen er truffet

Navne For abonnenter

Vi snakker med den døde, holder ham eller hende i hånden og spiser snacks og drikker kaffe hele aftenen: Mød Maria i serien 'Mennesker'

Livsstil

Ingen adgang for mænd: Singlekvinder nyder friheden - men vil spise brunch sammen i ny klub

Billund

Sidste løb nogensinde på Billund Trav: - Det er vanvittigt trist

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

Vejle Boldklub For abonnenter

Så kom den, sæsonens første VB-sejr: Derfor lykkedes det endelig at vinde en kamp

Debat

'Goddag, det er manden fra banken, må jeg bede om din kode?' Der er heldigvis godt nyt i kampen mod netbanksvindel

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

'Der skulle ikke meget til at imponere en flok jyske tranlamper som os': Sådan startede Pretty Maids - læs uddrag af den nye bog

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Så er valgkampen officielt i gang: Plakaterne er kommet op i lygtepælene

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Kultur

Stort halbyggeri mangler stadig millioner for til at nå i mål: Kommer med et sidste opråb om økonomisk hjælp

Annonce