Annonce
Vejle

I 1969 ventede løverne på gæster: Løvepark fik en "brandgod" gave

Det trak ud og trak ud og trak ud med at åbne løveparken. Affotografering: Leif Baun
Mens turistsæsonen tikkede afsted, måtte Jacob Hansen vente i en uendelighed på tilladelse til at åbne sin løvepark.
Annonce

Givskud: Løverne var forlængst installeret og ventede faktisk bare på gæster ... sludder fodring. Gæster var der nemlig ingen af. Initiativtager til løveparken i Givskud, Jacob Hansen, kunne efterhånden selv give den som løve i bur, når han gik og skumlede over politimesterens mildest talt henholdende sagsbehandling. Mens turistsæsonen lige så stille tikkede afsted, trak det ud med at få åbningstilladelse.

Der var forskellige sikkerhedskrav til hegn, der skulle etableres, og beplantning, der skulle fjernes, det sidste af hensyn til brandfaren.

Annonce

Gæster i bur, ikke løver

Vejle Amts Folkeblad bragte for 50 år siden en stribe omtaler af den nyskabende måde at drive zoo på, hvor det var gæsterne og ikke løver og andre dyr, der var i bur. Den 6. august lovede avisen således, at løveparken ville få svar samme dag. Det skulle ske i forbindelse med, at en gruppe sagkyndige og folketingsmand Niels Ravn fra Jelling skulle besigtige foranstaltninger. Afklaringen kom dog ikke denne dag.

Til gengæld kunne avisen fortælle, at løveparken havde fået en "brandgod" gave i forventning om, at sagen vel måtte falde på plads. Falck-Zonens gav parken en stor flot brandbil udstyret med sprøjtepumpe, slanger og en 500 liters vandtank.

- Det er en gave fra korpset i anledning af det initiativ, De viser. Vor hensigt med dette bidrag er om muligt at hjælpe Dem over nogle problemer, sagde direktør Henry Jørgensen, Falck-Zonen, Vejle. Bilen var af den type, som redningskorpset normalt anvender til første-indsats ved plantagebrande.

Annonce

God gammel Bedford

Brandbilen var en Bedford årgang 1954, der hidtil havde været en del af Falck-Zonens vognpark i Nørre Snede. Køretøjet var blevet taget ud af drift en måneds tid før. På de 15 år havde det kun kørt 130.000 kroner.

Hvis man skulle købe et lignende køretøj fra ny i 1969, ville prisen være omkring 100.000 kroner. Så det var en god ekstra gardering for det kommende Givskud Løvepark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter endnu en uge med rekordhøje smittetal: Disse områder i Vejle er lige nu hårdt ramt

Vejle

Man skal være præcis i sin kritik

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Hedensted For abonnenter

Butiksdetektiv fangede fire tyve samme dag: - Det er sørgeligt, men desværre ikke overraskende

Annonce