Annonce
Vejle

Selvstændige støtter hinanden: Rart at tale med en, der oplever samme pres

Katrine Bjerring og Marlene Linnet Hansen er konkurrenter men også sparringspartnere. Privatfoto
Børkops handelsliv oplever ikke guld og grønne skove for tiden. Men det går generelt ok, og handelslivet i byen bakker hinanden op.
Annonce

Tema/Børkop: Marlene og Katrine har mange ting tilfælles. De er lige gamle, de er fra Børkop, og det er også der, de er selvstændige frisører. Og dermed er de konkurrenter i hver deres salon i den samme gade.

Men da Mette Frederiksen lukkede Danmark ned, begyndte de to konkurrenter at bruge hinanden som sparringspartnere.

- Vi har brugt hinanden til at tale om, hvordan det føles, at man får lukket sin forretning ned og mister sin indtjening fra den ene dag til den anden, uden at man selv er skyld i det. Det er jo ikke fordi, nogen af os har fejlet som selvstændige. Det har været rart at snakke med en, der selv har oplevet det pres, vi har oplevet som selvstændige, siger Katrine Bjerring, der er indehaver af Passion by Bjerring og Marlene Linnet Hansen, der ejer Grøndahl Coiffure.

Annonce

Lærer noget nyt

Nu er begge frisører åbnet op igen, og Børkop er ved at åbne mere og mere op. Men krisen har sat sine spor. På godt og ondt.

- Det er bestemt ikke nemt i disse tider, og der skabes ikke guld og grønne skove. Men vi klarer det. Jeg kender ikke til nogen af vores medlemmer, der har måtte dreje nøglen om, men det er selvfølgelig stadig en svær tid, siger Christian Hess, der er medlem af Børkop Handel- og Erhverv.

Han har selv butikken PrimoVino, der, som navnet antyder, sælger italienske vine.

Christian Hess fortæller, at man i byen er gode til at hjælpe hinanden og bakke hinanden op. Gode idéer deles flittigt, og man gør gerne kunderne opmærksom på, hvilke andre muligheder, der er i byen.

- Byens handelsliv bakker hinanden op, og kunderne er også gode til bakke os op. Hvis jeg skal bruge min egen butik som eksempel, har kunderne været gode til at købe gavekort og tage mod de specielle tilbud, jeg finder på, siger Christian Hess.

Han er ikke i tvivl om, at der også kommer noget godt ud af krisen.

- Økonomisk gør der jo ikke, men jeg tror, at med hensyn til at tænke kreativt og bakke hinanden op til fælles bedste, lærer vi alle noget nyt. Og det kan vi bruge fremadrettet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Politikerne har været til terminsprøve: Læs, hvad de siger til karaktererne

Annonce