Annonce
Jelling

I dag kan byrådet vinke endeligt farvel til 180 år gammel Jellinggård

Selskabet Runex A/S med Niels Kjærgaard (t.v) i spidsen er ejere af Vejlevej 33 i Jelling. Billedet her er fra 2018, hvor de første forberedelser til nedrivningen var i gang. Arkivfoto: Leif Baun
En ny lokalplan for Vejlevej 33 er til endelig godkendelse på dagens byrådsmøde i Vejle Kommune. Den ligger op til, at gården nedrives og 14-18 nye boliger opføres. Tidligere borgmester Niels Kjærgaard står i spidsen for projektet.

Jelling: På onsdagens byrådsmøde kan politikerne i Vejle Kommune beslutte at sige endeligt farvel til en af sidste gårde inde midt i Jelling: Nørregård på Vejlevej 33, hvor stuehuset er bygget tilbage i 1840.

En ny lokalplan for grunden er nemlig på dagsordenen, og stemmes den igennem, bliver der dermed sagt ja til, at gården kan rives ned, og nye boliger kan bygges.

Op til 18 boliger kan der blive plads til ifølge lokalplansforslaget, der allerede er godkendt af teknisk udvalg og af økonomiudvalget. Bliver det til 18 boliger, er der lagt op til, at de bygges som rækkehuse

Annonce
En privat bygherre ønsker at nedrive den eksisterende firelængede gård og opføre 14-18 rækkehuse med et fælleshus. Lokalplanen giver mulighed for enten at bebygge området med tæt-lav boligbebyggelse i form af rækkehuse eller åben-lav i form af fritliggende parcelhuse eller kompaktparceller.

Uddrag af forslaget til lokalplan nr. 1285

Indsigelser gav minimale ændringer

I forbindelse med høringen i april forud for godkendelsen af lokalplanen kom der fire indsigelser, som i mindre grad har fået indflydelse på lokalplanen. Det har givet anledning til små justeringer.

Der er blandt andet indgivet ønske om, at der ved gæsteparkeringsområder op mod naboejendomme kommer tæt afskærmende beplantning eller plankeværk, og det har man så tilføjet til lokalplansforslaget.

Et andet ønske var, at der kun bygges i en etage og i en højde på maksimum 4,5 meter, men det er blevet afvist. Man fastholder muligheden for at bygge i to etager og op til 8,5 meter i højden.

Tidligere borgmester i spidsen

Ejendommen Vejlevej 33 er ejet af Runex A/S - det tidligere Jelling Elforretning A/S - der har el-installatør og tidligere borgmester Niels Kjærgaard i spidsen sammen med næste generation i familien, der også er medejere.

For Niels Kjærgaard er det ikke en ny ting at bygge i Jelling. Det har han gjort i godt 40 år med blandt andet andelsboligerne langs Ringvejen og det, der i dag er Runecentret.

Hvis byrådet godkender planerne for Vejlevej 33 lægges der op til, at grunden udnyttes næsten til fulde for at få plads til boligerne. Der er dog et krav om at holde de første 15 meter ud mod Vejlevej fri for bebyggelse, ligesom den nordlige del af grunden skal holdes fri, således man følger en naturlig bygrænse. Dermed kommer man heller ikke til at bryde udsigten fra Monumentområdet.

Byrådsmødet starter klokken 16.30 på Vejle Rådhus.

Tidligere på året var VejleMuseerne forbi og foretage udgravninger i haven foran Nørregård, hvor man fandt spor fra en tidligere gård på grunden. Museet er færdig og har frigivet jorden, så der kan bygges på den. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle For abonnenter

Borgmesterkandidat med kampgejst: Han har ført sag mod sin egen kommune og været i strid med fagbevægelsen

Annonce