Annonce
Vejle

I dag smider vi mundbindet: Men dansen om bøgen er aflyst igen i år

Tre studenter fik sidste år overrakt bøgeprisen i Mariaparken. Arkivfoto: Flemming Larsen
Selvom både City Vejle, kommunen og de kommende studenter havde set frem til at holde den årelange tradition i hævd, bliver der heller ikke dans om bøgen i år.

Corona: Hvert år er de nyudklækkede studenter blevet fejret med høj musik, masser af sang og en festlig svingom ved bøgetræet på Rådhustorvet i Vejle. På nær sidste år.

Og i år.

For selvom coronapandemien er på tilbagetog, bliver der heller ikke i år dans om bøgen i hjertet af Vejle. Det oplyser CityVejle til Vejle Amts Folkeblad.

Annonce

- Jeg tror, at alle er frygteligt kede af, at det ikke kan lade sig gøre. Det er en skam, og jeg synes oprigtigt, at det er synd for de studerende, at de ikke kan få oplevelsen med, siger Andreas Kiis Antonsen, der er citychef for City Vejle.


Traditioner skal helst holdes i hævd, og når vi ikke kan det, sørger vi for, at det hele ikke bare bliver aflyst

Andreas Kiis Antonsen, citychef, CityVejle


I stedet kan studenterne se frem til, at City Vejle pynter deres uddannelsessteder med bøgeporte og overrækker en “bøgepris” til en elev, der har gjort en særlig social indsats i løbet af året.

Besluttet onsdag

Beslutningen blev truffet onsdag i sidste uge, hvor citychefen mødtes med byens gymnasier for at drøfte, hvad der skulle ske. Og der var ingen tvivl.

- Der er nogle restriktioner ved uddannelsesstederne, og dem skal vi ikke ophæve ved at holde et arrangement bagefter nede ved byen, siger citychefen og fortsætter:

- Vi har trukket den, så længe vi kunne, i håbet om, at det kunne lade sig gøre. Det kan det ikke med de restriktioner, der er nu, forklarer Andreas Kiis Antonsen.

Det ærgrer citychefen, der ellers havde set frem til fejringen.

- Sidste år sagde vi, at 2020 var træls, og at vi glædede os til at danse næste år. Nu står vi her et år efter, og må aflyse det engang til, fortæller den skuffede citychef.

Annonce

Ny tradition

Som et plaster på såret arrangerede City Vejle sammen med Vejle Kommune sidste år en alternativ fejring af de unge mennesker, hvor bøgen stadig var omdrejningspunktet.

Bøgeprisen blev stiftet som en pris, som én student fra hvert af de vejlensiske gymnasier ville modtage. Derudover skulle de fire udvalgte være med til at plante et bøgetræ i Mariaparken i Vejle, hvor de ville blive fragtet ned med en privat chauffør og bobler, forklarer citychefen.

- Det var en god løsning, og det er derfor, vi holder fast i det i år. De tre, der var med sidste år, synes, at det var megasejt, siger Andres Kiis Antonsen.

Desuden arbejder cityforeningen også på, at initiativet kan leve online, så de måske kan gøre fællesskabsfølelsen, der opstår, når man danser rundt hånd i hånd på Rådhustorvet, kan opleves alligevel.

- Det skal leve online på #dansombøgen. Vi laver konkurrencer, hvor de skal tage billeder fra deres dimissionsfest og lægge dem op, så kan de måske alligevel lave et form for fællesskab, siger Andreas Kiis Antonsen.

Selve arrangementet, der også i år erstatter dansen om bøgetræet, foregår 25. juni.

Annonce
Navne For abonnenter

De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen: Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Én aldersgruppe udgør halvdelen af de smittede - og kommunen er magtesløs: 'Hvis man kommer derud, hvor det bliver rigtig svært, må man ty til sin sunde fornuft'

VEJLE For abonnenter

Et syndigt rod i Højen: Virksomhed får tvangsbøder for bjerge af glasuld, asbest og bygningsaffald - på trods af konkurs

Alarm 112

Sikkerhedslanding i Billund: Fly fra Lanzarote fik problemer i luften

Billund For abonnenter

Plays første forstander er ansat: Han har lokale rødder og skal skabe rammerne for Grindsteds nye efterskole

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Alarm 112 For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Vejle

Garnnøglerne ligger klar: Lad os strikke Vejle gul

Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder får serveret en nærmest rå bøf, og tjeneren spørger: 'Hvad er det, du vil?' Det bliver en aften med flere fejl og mangler

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Annonce