Annonce
Billund

I Grindsted blev der ikke noget valg: - Vi arbejder hen mod et fredsvalg

Tirsdag aften kunne man ikke stemme på Lone Ovesen, formand for Grindsted Menighedsråd, ved valgforsamlingen i Kirkehuset. Hun stiller sammen med 12 andre op på en fredsvalgsliste, og tirsdag aften kunne man kun stemme personligt, ikke på lister. Det resulterede i, at ingen stillede op. Arkivfoto: Joan Karlsen
Ingen stillede op, da der tirsdag aften var valg til menighedsrådet i Grindsted. De, der stiller op, vil vælges samlet på en såkaldt fredsvalgsliste.
Annonce

Grindsted: Omkring 100 var mødt frem, da der tirsdag aften var valgforsamling, det nye udtryk for menighedsrådsvalg, i Kirkehuset i Grindsted.

Hvis de fremmødte havde troet, at de fik nogen at stemme på, fik de en lang næse. Der var nemlig ingen, der stillede op.

Det skyldes ikke, at der ikke er nogen, der gerne vil i menighedsrådet i Grindsted. Det er der både en fra Kronens Kirkeliste, fem fra Aktiv Kirke og syv fra Grundtvigsk Gruppe, der gerne vil.

Men de vil vælges sammen på den "fredsvalgsliste", det nuværende menighedsråd har sat sammen.

Menighedsrådsformand Lone Ovesen skriver i et læserbrev, at et såkaldt fredsudvalg i Grindsted i en længere periode har arbejdet med en hensigtserklæring for de kommende fire års arbejde i menighedsrådet. Denne hensigtserklæring blev godkendt på menighedsrådsmødet i sidste uge, og et enstemmigt menighedsråd anbefalede et fredsvalg.


Nogle menighedsråd har ligefrem opfordret folk til at blive væk fra valgforsamlingerne. Det gjorde vi ikke, for vi ville gerne snakke med folk og have lejlighed til at præsentere vores hensigtserklæring.

Lone Ovesen


Annonce

Valgteknik

Rent teknisk kunne det ifølge Lone Ovesen ikke lade sig gøre at gennemføre et fredsvalg som et listevalg, idet valget tirsdag aften skulle være et personligt valg med stemmer til hver enkelt. Derfor besluttede menighedsrådet, at ingen skulle stille op.

- Det er det nuværende menighedsråds opfattelse, at fredsvalget for fire år siden har givet arbejdsro i menighedsrådet. De forskellige udvalg har leveret flotte arbejdsindsatser og resultater, og desuden har samarbejdet fungeret rigtig fint trods forskellige holdninger og overbevisninger i de tre forskellige grupperinger, forklarer Lone Ovesen.

Annonce

Kom og vær med

Derfor havde hun og de resterende 12 på listen besluttet sig for ikke at stille op tirsdag aften, men derimod i perioden efter at indlevere en liste. Det er en ret, alle har.

- Nogle menighedsråd har ligefrem opfordret folk til at blive væk fra valgforsamlingerne. Det gjorde vi ikke, for vi ville gerne snakke med folk og have lejlighed til at præsentere vores hensigtserklæring, siger hun.

Lone Ovesen understreger, at fredsvalgslisten ikke er endelig. Så sidder der nogle, der har lyst til at være med i menighedsrådet, skal de endelig tage fat i Lone Ovesen.

Det vil de blandt andet arbejde for

Af en fælles hensigtserklæring, som er udarbejdet af  Kronens Kirkeliste, Aktiv Kirke samt Grundtvigsk Liste for det fremtidige samarbejde i det kommende menighedsråd i Grindsted Sogn fremgår det blandt meget andet, at menighedsrådet skal arbejde for:

At færdiggøre igangværende projekter som klokkespil, hybridorgel og fritlægning af kirken.

At inddrage flere frivillige i arbejdet omkring kirken.

At udarbejde en musikprofil for kirken

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce