Annonce
Vejle

"I hjertet gemt, men ikke glemt": Bager forærede tusinde muffins til corona-isolerede ældre

Hjertebageriets sorte varevogn var tirsdag formiddag lastet med tusinde muffins. Første stop på turen var Plejecenter Hovergården. Foto: Mette Mørk
Alle beboere på Vejles plejehjem fik tirsdag kage til eftermiddagskaffen. - Folk udenfor murene tænker rigtig meget på dem, forklarede medejer af Hjertebageriet Hanne Storm-Stender.
Annonce

Vejle: De gemmer sig lidt i deres lejligheder for at passe på sig selv.

Samtidig ser kun ganske få deres pårørende på grund af risikoen for smitte af coronavirus.

Alligevel har omverdenen ikke glemt de ældre mennesker. Med det budskab kørte Hjertebageriets ejere ud til alle plejehjem i Vejle by for at forære beboerne og personalet kage.

Tirsdag formiddag blev bilen pakket med godt og vel tusinde muffins, som skulle ud inden eftermiddagskaffen.

- Det er en hård tid for især beboerne på plejecentrene. De sidder i bund og grund bag lås og slå og er afskåret for omverdenen, sagde Hanne Storm-Stender om tiltaget foran indgangen til Plejecenter Hovergården.

Det kan ikke være nemt for dem, og derfor vil vi gerne sende et signal til dem om, at folk udenfor murene tænker rigtig meget på dem.

Hanne Storm-Stender, medejer af Hjertebageriet

Annonce

Udenfor murene

Avisen havde forinden fået nys om den søde historie og fik lov til at komme med.

På behørig afstand stod leder Mette H. Jensen, der tog imod de små kager, som alle var pyntet med et hjerte og teksten "i hjertet gemt, men ikke glemt".

- Det kan ikke være nemt for dem, og derfor vil vi gerne sende et signal til dem om, at folk udenfor murene tænker rigtig meget på dem, tilføjede Hanne Storm-Stender, der normalt står i butikken.

Hendes mand, Lars Nørgaard, er bagermester. De kan godt lide at hjælpe lokalområdet. De har blandt andet doneret en hjertestarter til Uhrhøj, sponsorerer løbende Hover IF og leverer søndagsrundstykker til nabocentret.

- Hovergården er vores plejecenter. Selvfølgelig starter vi her. Bagefter skal vi på Sofiegården, fortalte Lars Nørgaard omkring klokken 11.

Annonce

Dejlig omtanke

De har cirka ligeså travlt, som de plejer.

Ekspeditionerne er nok lidt mindre, da erhvervslivet for eksempel ikke holder det samme antal møder. Til gengæld ser de en masse nye ansigter i butikken, fordi mange i øjeblikket er hjemme i stedet for at møde ind på arbejde.

Da idéen var født, tog Hjertebageriets ejere kontakt til Vejle Kommune for at høre, om de måtte levere kager til alle elleve plejecentre i byen. Det måtte de heldigvis godt, hvilket leder på Hovergården Mette H. Jensen var rigtig glad for.

Hun havde forinden talt med flere beboerne.

- Det er så dejligt, at de tænker på os i denne tid, hvor beboerne er mere alene end vanligt. Det varmer. Og sikke et syn. Det er nogle meget flotte kager, mente Mette H.Jensen.

Til venstre leder på Plejecenter Hovergården Mette H. Jensen og længst til højre sygeplejerske Mette Gydesen. I midten er Hjertebageriets ejere Hanne Storm-Stender og Lars Nørgaard. Foto: Mette Mørk

Foto: Mette Mørk
Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce