Annonce
Billund

I næste uge byder Lego House igen gæster indenfor

Lego House i Billund har været lukket siden jul. Den 23. april bliver der - under visse restriktioner - igen mulighed for at komme indenfor i huset. Arkivfoto: Søren Gylling.
Lego House slår den 23. april dørene op for gæster. Der er dog krav om, at alle, der besøger huset, er i besiddelse af en negativ coronatest, der ikke er ældre end 72 timer.

Billund: Fredag den 23. april slår Billunds store oplevelseshus, Lego House, igen dørene op efter endnu en omgang med coronanedlukning.

Lego House har, ligesom alle andre kulturtilbud, der hører ind under samme kategori, været tvangslukket siden jul, men nu er der - under visse restriktioner - mulighed for, at huset igen kan åbne.

- Jeg glæder mig helt vildt til, at vi endelig kan åbne vores skønne hus igen og tilbyde legeoplevelser i verdensklasse for alle vores gæster, siger Jesper Vilstrup, der er administrerende direktør i Lego House, ifølge en pressemeddelelse.

Annonce

De nationale krav om coronapas gælder for alle, der skal i Lego House. Det vil sige, at man for at få adgang til huset, skal kunne fremvise en negativ coronatest, der ikke er ældre end 72 timer.

Fantastisk med liv i huset

Der er under nedlukningen blevet arbejdet intenst bag kulisserne på at få huset gjort klart, og selvom restriktionerne sætter visse begrænsninger, ser medarbejderne frem til, at der igen kan blive lukket gæster indenfor.

- Det bliver fantastisk med liv i huset, og jeg kan slet ikke beskrive, hvor meget både jeg og alle vores ansatte glæder sig, siger Jesper Vilstrup, der tidligere har fortalt om det store ekstra arbejde, som corona betyder for de ansatte i huset.

Hver dag, når Lego House lukker, vil huset blive tømt for omtrent en million legoklodser. De bliver kørt i kælderen og vasket, så eventuel smitte ikke risikerer at blive hængende til næste dags gæster.

Annonce

Corona ramte hårdt

2020 var for Lego House, som for alle andre, et forfærdeligt år, der var præget af den store coronakrise. 111.000 betalende gæster lagde i løbet af året vejen forbi huset, og selvom det lyder af mange, er det et voldsomt fald i forhold til 2019, hvor hele 281.000 gæster besøgte huset. Det er lig med et fald på 61 procent.

Coronakrisen var skyld i, at Lego House, ligesom mange andre erhvervsvirksomheder, i løbet af året blev tvunget til at afskedige ansatte, da 16 stillinger sidst på året blev nedlagt. Hovedparten af stillingerne var i forvejen ledige, men seks mennesker blev mødt af en fyreseddel på grund af den aktuelle krise.


Jeg glæder mig helt vildt til, at vi endelig kan åbne vores skønne hus igen og tilbyde legeoplevelser i verdensklasse for alle vores gæster.

Jesper Vilstrup, direktør, Lego House
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nærmede sig diskvalifikation: Carelink vandt kviktest-udbud i Syddanmark trods kritik for mangelfuld plan

Billund

En beslutning med mange perspektiver

Annonce