Annonce
Børkop

I regn og slud skal livredningen ud

Det var vådt og blæsende, da TrygFonden søndag formiddag underviste i livredning og badesikkerhed. Senere på dagen klarede det dog op. Foto: Aske Visser Ottosen
På trods af regn og blæst var en lille snes mennesker søndag formiddag samlet på stranden i Høll for at lære om badesikkerhed.

Høll: Søndagens vejr var meget omskifteligt. Først holdt det tørt, så kom regnen og blæsten, inden solen tittede frem mellem skyerne, og gav sved på panden. Hos TrygFondens Livredderpatrulje har man nok ærgret sig over, at det regnede og blæste, da de indledte deres besøg på stranden ved Børnenes Vel i Høll.

TrygFondens Livredderpatrulje er i øjeblikket på tur rundt omkring i landet for at lære børn og unge samt deres forældre lidt om badesikkerhed og livredning.

Annonce

Vi synes, at sikkerheden er så vigtig, når der er så mange mennesker, som der er her om sommeren.

Susanne Transel, Grundejerforeningen for Hvidbjerg, Høll og Mørkholt

Respekt for vandet

På trods af blæst og regnvejr, var ni børn mødt op til dagens første ud af to livredderkurser, mens deres forældre godt pakket ind i regntøj stod og fulgte med på afstand.

En af dem var Willy Christensen, som var taget på stranden med sine børn. Og det våde vejr irriterede ikke ham og familien det fjerneste.

- Det gør ikke det store, og børnene er ligeglade, fortæller han og kaster blikket over på de ni børn, der sidder på rad og række, og modtager instrukser fra de tre instruktører.

Selvom familien Christensen til daglig bor i Billund, hvor de næsten ikke kan komme længere væk fra havet, så har de stor erfaring med at færdes i og på vandet. Men der er altid ny viden at hente.

- Vi er en del på vandet med børnene og har kajak, stand up paddleboard og en lille motorbåd, vi er ude og sejle i. Det er rigtig fint, at de får sig lidt grundlæggene viden om, hvad man skal gøre, men også bare at de får lidt respekt for vandet, siger han, mens drypperiet fra oven så småt er ved at aftage.

Viden om brandmænd

- 27, 28, 29, 30. Godt gået, lyder det fra en af livredderne, mens Asger Christensen færdiggør hjertelungeredning på en dukke i sandet.

Han kigger forpustet og med tungen ud af munden op på sin far, der kvitterer med et smil og en tommelfinger i vejret.

Livredningsøvelser er gode at lære, men når man som syv-årige Asger Christensen har prøvet det før, så er der heldigvis andre lærdomme fra livredderkurset, som han kan tage med sig.

- Jeg har lært, at brandmænd har de der små nåle, siger han og viser med sine fingre, hvor store de er.

Livredderpatruljen er i disse uger på tur gennem Danmark, hvor de besøger en stor del af Danmarks velbesøgte strande. Foto: Aske Visser Ottosen

Scootere, boards og både

Det er grundejerforeningen for Hvidbjerg, Høll og Mørkholt, der havde skrevet og spurgt TrygFonden, om de kunne tænke sig at lægge vejen forbi Høll. Det fortæller bestyrelsesmedlem Susanne Transel, der søndag også fulgte med i livredderkurset.

- Der er mange vandscootere, board og både herude. Vi synes, at sikkerheden er så vigtig, når der er så mange mennesker, som der er her om sommeren, siger hun.

Hun mener, at mange vil kunne lære noget af den viden, der bliver delt ud om badesikkerhed og livredning - også voksne.

- Der er mange, som ikke holder øje med deres børn, når de er ude i vandet. Og det er heller ikke sikkert, at de ved, hvad de skal gøre, hvis der sker noget, siger hun.

Der var i hvert fald en del børn, og måske også nogle voksne, der gik lidt klogere fra stranden søndag eftermiddag.

Livredderpatruljen havde taget al udstyret med lige fra gummibåd til redningskranse. Foto: Aske Visser Ottosen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Vejlenser er ny formand for 48.000 HK'ere

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

112

Tyven kørte væk i familiens Citroën

Annonce