Annonce
Børkop

I Skærup Zoo er man ved godt mod - endnu da

Karina Schou fra Skærup Zoo forklarer, at den lokale zoologiske have holder skruen i vandet. Men udskydelsen af åbningen må ikke vare alt for mange uger, for så bliver det mere kristisk. Arkivfoto
Selvom Skærup Zoo ikke kunne åbne som planlagt lørdag på grund af coronakrisen, er man stadig ved ok mod. Men man trækker på ressourcerne, så en ny hjælpepakke fra regeringen bydes meget velkommen.
Annonce

Skærup: Påsken plejer at være en af årets store højsæsoner i Skærup Zoo, men sådan bliver det ikke i år på grund af corona-krisen.

- Vi skulle have åbnet i lørdags, men det kunne vi jo ikke. Vi er nu dog stadig ved godt mod, og vi er på ingen måde derude, hvor vi skal til at slå dyr ihjel og den slags. Men det er klart, at der stadig er masser af udgifter, der skal betales. Dyrene skal have mad, så vi kan ikke sende dyrepasserne hjem. Og der udgifter til foder, varme og den slags, forklarer Karina Schou, der er indehaver af Skærup Zoo.

Så fremtidsudsigterne er ikke uendelige.

- Vi er da presset. Et par uger mere skal vi nok klare, men kommer vi hen til juni inden åbning, ja så begynder det at stramme virkelig meget til. Så er det kritisk. Vi har haft en vinter uden indkomst, og der venter en ny vinter derude, hvor vi ikke tjener penge. Så det er nu, vi skal tjene dem. Vi trækker på de yderste af ressourcerne, siger hun.

Karina Schou er derfor meget glad for, at regeringen netop har meldt ud, at der findes 48 millioner kroner til støtte til landets zoologiske haver.

- Det er en kæmpehjælp, som vi er meget glade for. Men jeg har jeg ikke overblik over, hvor meget og hvordan det tilfalder til os, så jeg kan ikke sige så meget omkring det endnu, siger hun.

Årskort

Hos Skærup Zoo er det en tradition, at der er mange, som køber et årsskort. Og det kan man selvfølgelig stadigvæk.

Dog kan det ikke ske via hjemmesiden, men skal ske på stedet. Det har aldrig været en udfordring før, men det giver udfordringer i år, for lige for tiden er der jo lukket på grund af coronakrisen.

Ifølge Karina Schou, der ejer den lokale zoologiske have, arbejder man på højtryk med at finde en løsning. Og hun forventer, at man i denne uge kan melde ud med, hvordan man kan købe årsskortet.

Annonce

Krybdyr og skovhunde

Imens fortsætter hverdagen i Skærup Zoo. Uden publikum. Der er ellers mange nye tiltag, der er sat i søen i det lokale zoologiske have, så der venter gæsterne en del nyheder, når der atter igen kan åbnes op.

- De største nyheder er, at vi for første gang kan vise krybdyr som varaner og skildpadder. Og så har vi fået skovhunde, siger Karina Schou.

Skovhunde er en lille hundeart fra Sydamerika med nogle små øre og nogle specielle øjne. De ser, for at sige det lige ud, ikke særlig venlige ud.

Skærup Zoo har over 100 forskellige slags dyr. Blandt andet er haven kendt for sine mange abearter samt havens største trækplaster; jaguarerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

To biler stødte sammen i tæt trafik

Annonce