Annonce
Jelling

I skole på hotellet: Det startede med kunst - endte i fisk

Hummerne var populære, da eleverne fik lov til at kigge nærmere på de fisk og skaldyr, som Haraldskær Sinatur Hotel og Konference bruger i sin mad. Foto: Nicolai Skovgård
Haraldskær Sinatur Hotel & Konference har en "adoptionsklasse" fra Bredagerskolen, som besøger dem hvert halve år. Denne gang var billedkunst det overordnede tema, men der var også plads til at kysse fisk og klappe hummere.

Haraldskær: - Hvem vil have 10 kroner for at kysse den i fem sekunder? siger en af drengene og rækker en stor fisk op i vejret.

Dagens emne er egentlig billedkunst, men da avisens udsendte kigger forbi Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, er skoleeleverne i gang med at høre lidt om mad som optakt til frokosten. Skoleeleverne kommer fra Bredagerskolen, går i 6. klasse, og de er for ottende gang på besøg på hotellet.

En fast halvårlig tradition siden 3. klasse.

Køkkenchef Mikael Madsen har fundet lidt forskelligt fisk og skaldyr frem, som eleverne kan få lov til at røre ved, lugte til, løfte på, eller hvad de nu har lyst til. Selvfølgelig på en ordentlig måde, for der er to levende hummere blandt de døde fisk. Børnene står tætpakket rundt om bordet. Og en af drengene tager i øvrigt mod udfordringen og kysser fisken.

Annonce
Alma Lassesen, Carl Emil Kierkgaard og Elias Benjamin Skelde viser deres værker frem. Det var kun sidstemanden, der nåede at få farve på. Der bliver tid i løbet af ugen til at tegne dem færdige. Foto: Nicolai Skovgård

Kyndig oplæring

Men nu er det egentlig ikke maden, det skal handle om for eleverne. De har ved hvert eneste besøg på hotellet et fag på programmet, og denne gang er valget faldet på billedkunst, selv om det ikke er noget, de har på skemaet i hverdagen.

Derfor skal man jo også have kyndig oplæring, og det stod den lokale maler Henning Nielsen for som første punkt på dagens program. Det blev både til anekdoter og gode råd. I første kategori hørte blandt andet, hvordan han som lærer på Skibet Skole, når han havde en fritime, cyklede hjem til boligen i Jennum for at male i 25 minutter og derefter cyklede tilbage på skolen til næste lektion.

I den anden kategori var blandt andet, at man skal tage sig god tid, have tålmodighed og finde detaljerne. Det var nogle af de ting, som eleverne tog med sig, da de derefter måtte sætte sig et sted i den store have og finde et motiv, de kunne tegne.

Enkelt og smukt

13-årige Carl Emil Kierkgaard satte sig ved en trappe og tegnede detaljerne i stensætningen under.

- Jeg synes, det var enkelt, og så var det lige det, jeg greb, siger han.

- Jeg ville gerne tegne noget, der er smukt, og jeg ville gerne sidde et dejligt sted, siger 12-årige Alma Lassesen, der havde siddet ved åen og tegnet en sti med træer, buske og blomster til alle sider.

Rådene om tålmodighed og god tid havde eleverne taget til sig, eller også havde de bare for lidt tid, for få når at blive færdige, og Carl Emil Kierkgaard og Alma Lassesen nåede ikke at lægge farver på værkerne.

Prøver noget andet

Men det skal heller ikke kun handle om fagene. Eleverne får i det, som Haraldskær Sinatur Hotel & Konference har døbt deres adoptionsklasse, også en mulighed for at møde virkeligheden.

- Det er rart at prøve noget andet og se, hvordan det er at arbejde sådan et sted her, siger Carl Emil Kierkgaard og Alma Lassesen tilføjer:

- Vi lærer noget om, hvordan det hele fungerer på et stort hotel, og vi møder de mennesker, der bor her.

Planen er, at eleverne skal fortsætte med to årlige besøg på hotellet frem til og med 9. klasse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle For abonnenter

Borgmesterkandidat med kampgejst: Han har ført sag mod sin egen kommune og været i strid med fagbevægelsen

Annonce