Annonce
Debat

I tapasredaktørens fodspor: Denne rute lukker kommunen ikke

Så går det løs. Indbydende kilometre venter her ved starten på Karetmagervej. Foto: Kaare Johansen
Kommunen måtte afspærre vandreruten i Egtvedpigens fodspor fordi vi alle er smittet med vandrefeber. Men tapas er klar med en alternativ rute, der helt sikkert får lov at stå åben - pivåben.

Tapas: Egtvedpigen var vendt om med det samme og havde fundet en anden vej.

Det kan jeg ikke fortænke hende i - men hun levede jo heller ikke i en tidsalder, hvor det var nødvendigt at undgå større menneskemængder.

Men i disse coronatider - 3000 år efter at Egtvedpigen sled sine sandaler på Egtved-kanten - gælder det om at finde øde veje, hvor vi kan få afløb for den vandredille, der har vist sig endnu mere smitsom end den lille drilske virus. Incidens-tallet har været så voldsomt, at kommunen efter påske måtte lukke den alt for populære rute - I Egtvedpigens fodspor.

Annonce

Derfor står jeg her på asfalten på Karetmagervej, klar til at tage de første skridt på en vandre-rute, der med sikkerhed ikke bliver lukket af kommunen.

Denne middagsstund i starten af april gør industrikvarteret sit bedste for at skræmme mig tilbage i bilen. Jeg bliver budt velkommen af en stiv nordvestlig kuling, der gør det klart, at min jakke er for tynd.

Som gammel spejder ved jeg, at der ikke findes dårligt vejr - kun dårlig påklædning. Men min test-tur ud på den alternative vandrerute var en hastbeslutning - og nu står jeg her i forårsjakke og tynde bukser.

Her er der ingen der går

Men ellers er alt, som jeg håbede. Vejen er øde. Jeg er den eneste, der bevæger mig rundt på gåben. Alle andre sidder trygt i læ i deres køretøjer - i stensikker corona-afstand.

Dermed får de ikke den ufiltrerede oplevelse af det industrikvarter, der skød op i slutningen af forrige årtusind her i Vinding med dets charmerende grå betonbrutalisme.

Asfaltidyllen generes ikke af fortove. Turen må foregå på selve vejen eller de græsrabatter, der sammen med høje metalhegn skiller de vandrende fra parkeringspladserne foran virksomhederne.

Der er en alternativ rute. På nordsiden af Karetmagervej strækker en cykel- og gangsti sig gennem en lille lund og med en sø lige ved sidevejen med det tillokkende navn, Bellevuevej. I søen svømmer svaner, og af erfaring ved jeg, at en fiskehejre også tit frekventerer det lille vandhul.

ADVARSEL: Gå bestemt ikke denne vej. Risikoen for at møde andre på den idylliske afstikker på randen af industrikvarteret er alt for stor. Foto: Kaare Johansen
Annonce

Her skal du passe på

Men nej. Der kan ikke advares nok imod denne afstikker. Her er risikoen for at møde andre alt for stor. Da jeg sonderer terrænet, må jeg konstatere, at en anden vandrer har vovet sig ind på stien - og jeg vender straks tilbage til den sikre rute på Karetmagervej.

Her er fred og absolut ingen fare. Jeg kan i ophøjet ensomhed nyde udsigten til Dansk Bilglas, HC Auto med et imponerende bjerg af perlegrus ved indkørslen, DS Smith, Danfoss og alle de andre virksomheder, der kanter ruten.

Karetmagervej udmærker sig blandt andet med et skilt over alle seværdigheder på ruten. Foto: Kaare Johansen
Annonce

Kampagnevogn på afveje

Ved Ulvehavevej drejer jeg til højre. Her er højdepunkter som passagen af en trailer med betonelementer, henvisningsskiltet til kontoret for Ostemesteren A/S og partiet Venstres parkerede kampagne-campingvogn med det optimistiske slogan "Venstre - for Fremtiden"


Og disse her bilister, de farer af så gnister, står som en ildregn ud af deres brægende båt-båt. Med børn og tykke koner, og hund og svigermor - de ejer ikke toner som vort vandrekor.

Uddrag af gammel vandresang fra tapasredaktørens barndom


På den anden side af vejen er det ikke  autolakeringsfirmaet Pierre DK, der fanger min opmærksomhed. På facaden meddeleles, at her foretages lakering og kosmetisk klargøring. Om det sidste begreb omfatter det, der på brugtvogns-markedet er kendt som "salgslak", flagrer i den kolde nordenvind.

Venstres kampagnevogn ser ud til at være kommet på afveje - helt symbolsk i disse modvindstider. Foto: Kaare Johansen

På vej ind ad Bødkervej får jeg vinden i ryggen. Det giver ekstra kræfter til sidste del af ruten, der til overflod byder på et digitalt oplysningsskilt. Her kan jeg konstatere, at emballage-virksomheden DS Smith nu har registreret 526 dage uden arbejdsulykker - dermed er man godt halvvejs i kampen for at slå rekorden, der lyder på 1046 dage.

Annonce

Kirkeklokker og klokkespil

Således oplyst bevæger jeg mig op ad en let stigning mod Vidtskue Vej. Til venstre passerer jeg Thubalka - en kendt lokal producent af kirkeklokker, der tidligere havde til huse ved Fredericiavej.

En ny spændende vej venter - Bødkervej indbyder til fortovsløs vandring. Foto: Kaare Johansen

Skuet er ikke lige frem vidt - her på toppen ved Vidtskue Vej - men målet er i sigte, min bil parkeret 100 meter inde ad Karetmagervej.

Tilbage i bilen tjekker jeg sundhedsapp'en på telefonen. 3649 skridt fortæller den - 2,3 kilometer - inklusiv afstikkeren til den farligt smukke rekreative sti bag virksomhederne.

Annonce

Tre gange rundt giver 10.000 skridt

Med andre ord. Blot tre gange rundt vil man opnå de magiske 10.000 daglige skridt. Lyder det for kedeligt er der heldigvis rige muligheder for at forlænge ruten måske af den buede Hjulmagervej bag Remas hovedlager til Sadelmagervej og Ilvas inspirerende lagerbygninger.

Vælger du Sadelmagervej er der dog igen grund til at advare. Her går en lille sti til højre ind mod skoven ved Vejle Ridecenter. Men den gælder det absolut om at undgå. Faren for at møde modgående enten til fods eller på hesteryg er alt for stor - og vi ønsker jo ikke, at kommunen igen er nødt til at rykke ud med afspærrings-grejet.

Det er denne rute, tapasredaktøren anbefaler. Hans tur var en anelse længere end de angivne på grund af diverse afstikkere. Kort: Krak og Kaare Johansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Sherif Haps er egentlig bare en glad mand fra Grindsted: Nu er hans videoer blevet vist 13 millioner gange på YouTube

Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Debat

Frem og tilbage - lige langt?

Kultur

Jelling har en plan: Når du ikke må komme på festival - kommer festivalen hjem til dig

Annonce