Annonce
Sport

Ib Kragh skifter rally-bil kort før sæsonstarten

Ib Kragh stiller til start ved DM i en helt ny bil, som han har fået for ganske nylig. Foto: Morten Alstrup
Ib Kragh stiller til start ved det forestående rally-DM i en helt ny bil. Veteranen skiftede så sent som i slutningen af marts sin Skoda Fabia ud med.... en anden Skoda Fabia.

Juelsminde: Når rutinerede Ib Kragh stiller til start i den kommende sæson af rally-DM, bliver det med en vis usikkerhed i hænder og fødder.

Han begynder nemlig sæsonen i en ny bil. I slutningen af marts skiftede han sin Skoda Fabia ud med en anden Skoda Fabia. Endda en fra samme år, 2019.

- Det er meget sent for mig, at jeg først overtog min nye rallybil tre uger før sæsonstart, men der er mange ting, som har påvirket tingene, siger Ib Kragh i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Det var egentlig ikke meningen, at min bil skulle sælges, for jeg har haft den fra ny og været glad for den. Men jeg fik forskellige tilbud, så jeg satte den til salg for at se, om der var interesse for den. Og det var der.

Annonce

Mange fordele

At skifte en Skoda Fabia fra 2019 ud med en Skoda Fabia fra 2019 virker omsonst, men der er forskel på de to biler. Ib Kraghs tidligere Skoda Fabia var baseret på 2018-versionen. Men i 2019 kom en ny udgave - en Evo-udgave.

- Skodas fabriksteam indsatte blandt andet en bil, som deres fabrikskører Jan Kopecky deltog med i et VM-løb og tre tjekkiske løb, og den blev siden solgt til et fransk team, som på grund af corona-epidemien ikke fik den lejet ud i 2020. Og det er den, jeg nu har overtaget, forklarer Ib Kragh.

For det blotte øje er der ikke stor forskel på de to biler. Men Skoda har justeret en del småting, som gør den nye bil bedre: Turboladeren er elektronisk styret i stedet for mekanisk, der er kommet nye støddæmpere og lidt længere akselsafstand. Den helt store forskel er, at vægten er blevet omfordelt, så bilen gerne skulle ligge bedre på vejen.

DM begynder den 17. april i Himmerland, og inden da skal Ib Kragh og codriver Ditte Kammersgaard ud og teste bilen.

- Selvom meget er ens, er der også meget nyt, vi skal vænne os til. Vi har nok ikke bilen inde på rygraden til sæsonpremieren, men det får vi senere, siger Ib Kragh.

Annonce

Team på to

Og hvad med den gamle Skoda Fabia? Den bliver i Danmark.

- Jeg har solgt bilen til Marco Gersager, og til DM-løbene stiller vi op som et tobilsteam, da vi dels har samme hovedsponsor, dels meget naturligt skal have et tæt samarbejde,  siger Ib Kragh og fortsætter:

- Jeg har jo to sæsoners erfaring med bilen, og den erfaring kan Marco lige så godt drage fordel af. En anden fordel er jo, at vi kan trække på et fælles lager af reservedele.

Rally DM består i denne sæson af syv afdelinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce