Annonce
Trekantområdet

Ida på 14 år blev hængt ud på socialt medie: Nu tager hun og hendes mor kampen op

Winnie Madsen er vred over den tone, som i søndags mødte hendes 14-årige datter Ida på Snapchat. En anonym havde på appen F3 lavet et meget groft opslag om Ida, og opslaget blev delt i en sladdergruppe for Lunderskov på Snapchat. Ida var helt med på det, da hendes mor foreslog at vise det grove opslag frem i en Lunderskov Facebook-gruppe, hvor opslaget da også har vakt kæmpe opsigt. Foto: Lotte Højstrøm
På Snapchat blev 14-årige Ida Visbech fra Lunderskov forleden hængt ud og beskrevet i grove vendinger af en anonym. Nu står hun og hendes mor frem for at få bugt med det grove sprog og få forældre til at snakke med deres børn om det.
Annonce

Lunderskov: Det var noget af et chok, 14-årige Ida Visbech fra Lunderskov fik, da hun søndag havde fået en anmodning på Snapchat, om hun ville føjes til gruppen "6640sladder".

Her, hvor hun umiddelbart vurderer, at mindst 50 unge er med, kunne hun nemlig læse et særdeles groft og anonymt opslag om sig selv, der var skrevet i appen F3 og delt videre på Snapchat.

Normalt går Ida på efterskole, men da hun er hjemsendt på grund af corona i øjeblikket, gik hun straks til sin mor og viste hende både dette opslag og flere andre opslag, der var skrevet om andre unge i området, og som ligeledes var holdt i en meget grim tone.

- Jeg blev rigtig ked af det, og det var virkelig ikke særlig rart, fortæller Ida.


Ved at lægge det ud på Facebook og snakke åbent om det, håber jeg, at der kommer en opmærksomhed om det, og at nogle forældre får talt med deres børn om det

Winnie Madsen


I opslaget bliver Ida blandt andet kaldt en "luder" og "bunden af samfundet", og der står, at hun "knepper alle" og er ved at komme ud i et misbrug af stoffer. Personen bag opslaget slutter det af med at skrive, at vedkommende håber, at Ida dør af stoffer.

Sådan her så opslaget om Ida Visbech ud. Det har vist sig, at flere andre unge i Lunderskov også er blevet omtalt groft og nedladende, og 14-årige Ida har hørt fra flere veninder, at det ikke er første gang. Screenshot

Flere af Idas gamle veninder fortalte, at de også er blevet hængt ud på det sociale medie, og efter en grundig snak mellem Ida og hendes mor, delte hendes mor Winnie Madsen et billede af opslaget ud i en Lunderskov Facebook-gruppe, og hun langede samtidig kritisk ud efter personen bag opslaget.

Dermed håber de, at der kan skabes debat om tonen på det sociale medie.

Annonce

Overvejer politianmeldelse

- Jeg blev selvfølgelig meget ked af det, og jeg vil gerne have det stoppet. Ved at lægge det ud på Facebook og snakke åbent om det, håber jeg, at der kommer en opmærksomhed om det, og at nogle forældre får talt med deres børn om det, siger Winnie Madsen.

Hendes Facebook-opslag har vakt stor opsigt og forfærdelse i Lunderskov, og i debattråden under Winnie Madsens Facebook-opslag fortalte en anden mor, at hendes datter også var blevet hængt ud med både for- og efternavn og kaldt klam.

Mange unge har ligeledes henvendt sig til Ida og skrevet, at de håbede, hun var okay, og at de selv har oplevet den grove tone.

Lige nu overvejer Winnie Madsen at melde det anonyme opslag til politiet.

- Jeg tror, jeg er nødt til at handle i den her sag og gøre andet end at lave et opslag på Facebook. Det her er grelt, men det er åbenbart ikke første gang, siger Winnie Madsen.

Ida og hendes veninder har snakket om, at de håber, at bagmanden bag de grove opslag vil stå frem.

Normalt går Ida Visbech på 14 år på efterskole, men på grund af coronanedlukningen er hun lige nu hjemsendt og er igen flyttet ind hos sin mor i Lunderskov. Hun gik straks til sin mor, da hun så det grove opslag om sig selv i søndags, og hun fortæller, at det vil hun til enhver tid gøre igen, hvis noget lignende sker. Hun ved nemlig, at hun har sin mors opbakning og støtte. Foto: Lotte Højstrøm

- Det er jo pinligt for personen, og hvis vedkommende ikke står frem, kommer det nok frem alligevel, og så risikerer personen, at det ender grovere, siger Ida, der ligesom sin mor håber, at forældre efter det grove opslag vil snakke med deres børn om god opførsel.

Ida er glad for, at hun gik til sin mor og snakkede med hende om episoden, og Winnie Madsen er glad for den tillid, hendes datter har til hende og kalder hende modig i og med, at hun står frem og ikke dukker hovedet efter de grove udsagn.

Winnie Madsen oplyser, at hun ikke er bekymret for selve indholdet om hendes datter i opslaget i sladdergruppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Annonce