Annonce
Navne

Idræt for Sjov-bagmand fylder 80 år: Han har skabt et unikt frirum

"Jørgen lever for børnenes glade smil og af at opleve, at børnene bliver mere modige og får synligt forbedret motorik af at prøve kræfter med livet som sportsudøver. Jørgen står trofast med sin hulahopring ved motorikbanen, hvor han godmodigt driller børnene til at hoppe længere og mere modigt end sidste gang", skriver bestyrelsen for Idræt for Sjov om 80-års fødselaren. Privatfoto

Fødselsdag: Jørgen Egholm Sørensen, Horsens, fylder 80 år onsdag 15. september. I den forbindelse har bestyrelsen bag Idræt for Sjov skrevet om ham:

Jørgen Egholm Sørensen er en kendt mand i Horsens - især blandt unge og børnefamilier, som har nydt godt af Jørgens mangeårige arbejde med Idræt for Sjov.

Jørgen har udviklet Idræt for Sjov-konceptet siden 1992, hvor det startede i Bankagerhallen, og siden da har Jørgen været frivillig leder af at motivere børn og forældre til fri leg og motoriktræning hver onsdag.

Annonce

Jørgen har et umiskendeligt talent for at spotte nye frivillige, der kan bidrage til at holde Idræt for Sjov kørende, men som også selv kan få noget ud af at være frivillig. På den måde har han arbejdet med integration af nydanskere, hjulpet mange unge mennesker med psykiske udfordringer videre til at tage en uddannelse og i det hele taget skabt mening i mange folks tilværelse.

Det er ikke kun lutter lagkage, selvom Jørgen og hans støttende kone Bodil i år kunne fejre deres diamantbryllup med familie og venner. Jørgen var nemlig så uheldig at blive kørt ned i et fodgængerfelt og pådrog sig skader, som han heldigvis nu er ved at komme over. Derfor er der nu igen Idræt for Sjov i Bankagerhallen med stor taknemmelighed fra de forældre og børn, der fortsat kan mødes i Bankagerhallen til et par gode timer.

Jørgen lever for børnenes glade smil og af at opleve, at børnene bliver mere modige og får synligt forbedret motorik af at prøve kræfter med livet som sportsudøver. Jørgen står trofast med sin hulahopring ved motorikbanen, hvor han godmodigt driller børnene til at hoppe længere og mere modigt end sidste gang.

Jørgens tilgang til børn og bevægelse er, at det skal være drevet af lyst og godt samvær. Der skal ikke være mange regler eller tidsskemaer, som børnene skal forholde sig til, for det mener Jørgen, at børnene oplever rigeligt af andre steder. Derfor har han skabt et unikt frirum, hvor forældrene bliver aktiveret og hjulpet til at hjælpe deres børn i gang med sportens verden.

Jørgens store engagement og hans usædvanlige medmenneskelighed har også gjort, at han har drevet Idræt for Sjov i Kulturhuset på Sønderbro hver torsdag eftermiddag i 10 år. Dette har han nu måttet sætte på pause, men også her har Jørgen gjort en stor indsats for de mange familier, som kan have sparsom adgang til danske værdier og fællesskab. Også her har han arrangeret de populære juletræsfester, med alt hvad der hører til.

Jørgen bidrager med meget til Horsens, og for det er han gennem årene også blevet hædret af både Sund By og Lions Club. Sådanne anderkendelser fortjener Jørgen faktisk endnu flere af.

Jørgen og Bodil fejrer den runde dag med deres børn, de mange børnebørn og svigerbørn, som de sætter så meget pris på.

Annonce
Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Vejle For abonnenter

Vejles mest omdiskuterede byggegrund er under forvandling: Det nedrivnings-dømte posthus er blevet pakket ind

Alarm 112

Mange uheld i kommunen: Bilist pløjede ind i vejarbejde og tuktuk lavede saltomortale

Erhverv

Liniepavillonen er færdig som restaurant: Nu skal der være selskabslokaler og bolig

Debat

Karen Klint skriver om overmedicinering af vores gamle og om at blive gammel – og sur?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Navne For abonnenter

60 år: Skuespilsucces blev afløst af totalt kaos

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Skovsvin efterlyses: Hans Dahls skovvej er spærret af affaldsbjerg - den der har 'tabt' det må gerne afhente sit skidt

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Debat

Dansk Folkeparti anklages for at have svigtet de ældre under budget-behandlingen i Vejle Kommune: Hvad ville Pia Kjærsgaard have gjort?

Erhverv For abonnenter

Kræftpatienter valfarter til Vejle: Kirsten sørger for, at parykken og brystprotesen sidder som den skal

Jelling

Asylcentret i Sandvad genåbner: Skal huse flygtninge med særlige behov

Annonce