Annonce
Billund

Idræts- og Kulturakademiet er eftertragtet: Næste skoleår er der dobbelt så mange beboere

Flemming Pedersen har nu i tre år stået i spidsen for Idræts- og Kulturakademiet på Tyttebærvej i Grindsted. Efterspørgslen er blevet så stor, at han til næste skoleår må melde udsolgt. Her rykker 14 beboere ind, og dermed bliver antallet af beboere fordoblet. Arkivfoto: Andreas Bjerre.
I indeværende skoleår bor syv unge idrætsudøvere på Idræts- og Kulturakademiet på Tyttebærvej i Grindsted. Men efterspørgslen er stor, og efter sommerferien rykker hele 14 unge mennesker ind på stedet.

Grindsted: Efter sommerferien bliver der trængsel på Idræts- og Kulturakademiet på Tyttebærvej i Grindsted.

Efterspørgslen på en plads på akademiet er så stor, at antallet efter sommerferien bliver fordoblet, og at det har været nødvendigt at melde alt udsolgt. I indeværende skoleår bor syv unge mennesker på akademiet, men efter sommerferien flytter hele 14 unge mennesker ind.

- Der er to Billund-drenge, som har valgt at gå på Campus Grindsted i stedet for at tage til Vejle. Ellers kommer der to golfspillere fra Svendborg og en fra Roskilde. Der kommer svømmepiger fra Ølgod, Give og Thyregod, der kommer håndboldspillere fra Esbjerg og Ribe og så en taekwondokæmper fra Vesterhede, fortæller Flemming Pedersen, der er direktør og daglig leder af idræts- og kulturakademiet.

Annonce

Botilbud og træningstilbud

Med et ophold på idræts- og kulturakademiet får unge mennesker, der har store ambitioner inden for deres sport, muligheden for at få sporten til at passe ind i en ellers travl hverdag. Med Campus Grindsted og gode idrætsfaciliteter lige i nærheden, er muligheden oplagt.

- Det er en kombination af, at der er et botilbud til dem ved akademiet, Talent Billund er der som træningstilbud, og så er der de forskellige foreninger, som kan tilfredsstille deres ambitioner. Det er den treenighed, som gør det, siger Flemming Pedersen, der ligeledes fremhæver det høje niveau hos de lokale idrætsforeninger som en af årsagerne til, at idræts- og kulturakademiet er blevet så attraktivt.

Idræts- og Kulturakademiet

  • Idræts- og Kulturakademiet er en selvejende, non-profit organisation, der har til formål at facilitere talentudviklingsmiljøer.
  • Unge mennesker, der gerne vil noget mere med deres sport, kan bo på akademiet, hvor de kan få en hverdag til at fungere med fokus på både uddannelse og sport. De fleste tager en ungdomsuddannelse på Campus Grindsted, og de får rig mulighed for at udvikle sig inden for deres respektive sportsgren i nogle af de mange foreninger i lokalområdet.
  • Idræts- og Kulturakademiet driver den sportslige gren af Talent Billund.
  • 13 ud af de 14 unge, der efter sommerferien flytter ind på Idræts- og Kulturakademiet, går i gang med en ungdomsuddannelse på Campus Grindsted.

- Golfklubben har et utrolig fint niveau, og det er attraktivt for de unge, at de på den måde kan lave en cocktail med en hverdag med campus og golf, siger han.

Annonce

Bor på akademiet

Da den aktuelle coronanedlukning gør, at de IKA's ejendom på Tyttebærvej for tiden står mere eller mindre tom, er håndværkere i fuld gang med at gøre klar til, at der efter sommerferien kan være plads til dobbelt så mange beboere.

De unge beboere har deres hverdag i Grindsted, mens de fleste vælger at tage hjem til deres forældre i weekenderne.

Med 14 beboere har idræts- og kulturakademiet nået et loft for, hvor mange der er plads til, og det ser ikke ud til, at det loft bliver hævet i nær fremtid.

- Der skal i hvert fald ske en massiv forøgelse i efterspørgslen, før vi begynder at tænke i næste fase. Vi er glade for det niveau, vi har nu, siger Flemming Pedersen.


Der skal i hvert fald ske en massiv forøgelse i efterspørgslen, før vi begynder at tænke i næste fase. Vi er glade for det niveau, vi har nu.

Flemming Pedersen, direktør, idræts- og kulturakademiet


Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

John Sivebæk fylder 60 år: Det var mere vilje end talent, der skabte en fodboldkarriere helt udover det sædvanlige

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Christian kalder det skandaløst: Han må ikke hænge på Vejles mest travle gader - ingen kan rigtig huske, hvornår beslutningen er truffet

Navne For abonnenter

Vi snakker med den døde, holder ham eller hende i hånden og spiser snacks og drikker kaffe hele aftenen: Mød Maria i serien 'Mennesker'

Livsstil

Ingen adgang for mænd: Singlekvinder nyder friheden - men vil spise brunch sammen i ny klub

Billund

Sidste løb nogensinde på Billund Trav: - Det er vanvittigt trist

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

Vejle Boldklub For abonnenter

Så kom den, sæsonens første VB-sejr: Derfor lykkedes det endelig at vinde en kamp

Alarm 112

76-årig cyklist død i trafikulykke: Kørte ind i trailer på elcykel

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

'Der skulle ikke meget til at imponere en flok jyske tranlamper som os': Sådan startede Pretty Maids - læs uddrag af den nye bog

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

'Goddag, det er manden fra banken, må jeg bede om din kode?' Der er heldigvis godt nyt i kampen mod netbanksvindel

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Billund

Så er valgkampen officielt i gang: Plakaterne er kommet op i lygtepælene

Annonce