Annonce
Vejle

Idrætsefterskole corona-tester alle elever: 60 er sendt hjem

60 ud af 160 elever på Vejle Idrætsefterskole er torsdag blevet sendt hjem for at blive coronatestet, fordi en enkelt elev er blevet konstateret smittet. De resterende elever testes på skolen fredag. Arkivfoto: Mette Mørk
Mandag tog en elev hjem fra Vejle Idrætsefterskole med lette symptomer på corona. Han viste sig at være smittet, og derfor er 60 elever nu sendt hjem, mens resten testes på skolen i dag.
Annonce

Vejle: Vejle Idrætsefterskole har i dag besøg af Falck.

Firmaet er hyret til at komme og teste de 100 elever, der er tilbage på skolen, efter at én coronasmittet elever har bevirket, at 60 elever måtte sendes hjem torsdag.

Den ene smittede elev tog hjem mandag, efter at han om morgenen havde lette symptomer på corona, fortæller forstander Frank Rasmussen.

- Det skete efter sparring med os og ud fra et forsigtighedsprincip, for allerede mandag aften ringede han igen og sagde, at han havde det fint og gerne ville tilbage.

Det var fornuftigt, at han ikke fik lov til det, for torsdag fik efterskolen så besked om, at eleven var testet positiv.

Annonce

Spillede håndbold lørdag

Derfor måtte skolen i gang med at opspore, hvem den smittede elev havde været i kontakt med i løbet af weekenden, hvor han havde været på skolen.

Forstander Frank Rasmussen er spændt på, i hvor stort et omfang smitten har nået at brede sig på skolen. Ikke mindst blandt de elever, der har kørt i bus med den smittede til Ribe og hjem igen. Arkivfoto: Mette Mørk

- Han havde spillet håndbold i Ribe lørdag, hvor han potentielt kunne være smittet. Så dem, der havde siddet i den bus til Ribe blev også sendt hjem for at blive testet to gange, fortæller forstanderen.


Og så vil vi de næste tre til fire uger anbefale eleverne, at de bliver her på skolen frem for at tage hjem. Så har vi styr på dem.

Frank Rasmussen


Han tilføjer, at yderligere 30 elever vurderedes at have været i så nær kontakt med den smittede elev, at de også måtte sendes hjem for at blive testet.

- Desuden kontaktede vi Ribe, som vi havde spillet kamp imod, med det samme, vi fandt ud af, at eleven var smittet.

Annonce

100 elever testes

De omkring 100 elever, der fredag er tilbage på skolen, skal fredag testes på skolen af Falck, som er kommet med deres testapparat.

- På den måde får vi svar inden klokken 15, om  der er nogen af de elever, der er smittet, fortæller Frank Rasmussen, som gerne vil betale sig fra at få helt styr på, hvordan elevernes helbredsmæssige tilstand ser ud.

- Og så vil vi de næste tre til fire uger anbefale eleverne, at de bliver her på skolen frem for at tage hjem. Så har vi styr på dem.

Forstanderen venter nu spændt på at finde ud af, i hvor stort et omfang, den ene corona-smittede elev har nået at føre smitten videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Jesper hænger syv kilometer julebelysning op hvert år: Han giver et stjernegodt råd til vejlenserne

Annonce