Annonce
Hedensted

Idrætsefterskole har afskediget forstanderen

Sten Muff er fortid på Hellebjerg Idrætsefterskole. Det blev til to år og syv måneder som forstander. Han var lærer på stedet tilbage i 1990'erne og vendte tilbage med erfaring fra flere andre lederjobs. Arkivfoto
Hellebjerg Idrætsefterskoles forstander er blevet fyret. Bestyrelsen har konstitueret afdelingsleder som ny forstander.

Juelsminde: Da Hellebjerg Idrætsefterskole torsdag holdt rejsegilde i forbindelse med byggeriet af en ny opvisningshal, var forstanderen Sten Muff ikke med.

Afdelingsleder Finn Kristensen holdt tale som ledelsens repræsentant, og det viste der sig at være en god grund til.

Idrætsefterskolens bestyrelse har afskediget Sten Muff.

Fyringen, som man er gået stille med, skete 12. marts, og Finn Kristensen, der har 31 års ansættelse på stedet, har taget over - indtil videre som konstitueret forstander.

- Foreløbig er aftalen, at jeg afslutter skoleåret og starter det nye, og så må vi se, hvordan det udvikler sig, sagde han til Folkebladet, efter at talerne ved rejsegildet var holdt.

Han fortalte også, at elever og forældre er blevet underrettet, og at fokus er på at skabe ro på arbejdspladsen.

- Der er ikke nogen, der synes, det her er sjovt, sagde Finn Kristensen, der ikke ville ind på baggrunden for fyringen.

Dog understregede han, at den ikke skyldes et kriminelt forhold eller noget som helst i den stil.

Annonce

Det er længerevarende samarbejdsproblemer, der har gjort, at bestyrelsen har mistet tilliden til Sten Muff som forstander. Der er intet økonomisk forkert eller strafferetsligt foregået overhovedet.

Esben Ehmsen, næstformand, Hellebjerg Idrætsefterskole

Knas i samarbejdet

Næstformand i bestyrelsen, Esben Ehmsen, bekræfter afskedigelsen over for Folkebladet og siger om baggrunden for den:

- Det er længerevarende samarbejdsproblemer, der har gjort, at bestyrelsen har mistet tilliden til Sten Muff som forstander. Der er intet økonomisk forkert eller strafferetsligt foregået overhovedet.

Næstformanden vil ikke uddybe, hvor samarbejdet har haltet.

Han kalder sagen uheldig og træls og siger, at den ville være blevet undgået, hvis bestyrelsen havde vurderet, andet var muligt.

- Jeg har ikke lyst til at gå mere ind i det. Det er ikke til gavn – hverken for os eller andre. Jeg håber naturligvis, Steen kommer videre, og det tror jeg også, han gør, siger Esben Ehmsen.

Ingen dialog med bestyrelse

Sten Muff fortæller Folkebladet, at der var interne problemer, men at fyringen kom bag på ham.

Han begyndte som forstander i august 2016 og skulle efterfølge Henning og Bente Christiansen, der havde stået i spidsen for idrætsefterskolen i 27 år.

- Efter en lang årrække med ét forstanderpar, så er det svært for både medarbejdere og bestyrelse at skulle vænne sig til andre roller og måder at gøre tingene på. Fra flere sider i efterskoleverdenen er jeg blevet mødt med udsagnet: ”det er en klassiker”, siger Sten Muff om de interne problemer og konsekvensen.

Han mener ikke, bestyrelsen har vist interesse for at drøfte problemerne med ham i tiden op til fyringen, eller da han fik beskeden.

- I december fik Hellebjerg ny bestyrelsesformand (Karen Skyum Donslund, red.), og jeg har ikke, hverken før eller efter den 12. marts, haft nogen dialog med bestyrelsen om de kritiske ting, de kunne være utilfredse med, og derfor anser jeg nu sagen som lukket, siger han og fortsætter:

- Jeg vil sige tak til forstanderkollegerne fra andre skoler, som har været gode til at bakke mig op i en situation som denne. Jeg ser fremad og håber det bedste for skolen og ikke mindst eleverne.

Hellebjerg Idrætsefterskole har godt 200 elever. Det er forventningen, at den nye opvisningshal, og fitnessbygningen i forlængelsen af den, står klar til brug omkring efterårsferien i år.

Finn Kristensen er konstitueret forstander på Hellebjerg Idrætsefterskole. Han har været ansat på stedet i 31 år og i 11 år været afdelingsleder. Foto: Emil Fibiger
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce