Annonce
Kultur

Idrætsforening bevarer gejsten: Vi er klar til at hjælpe festivalen næste år - også uden betaling

Ole Holmgaard, formand for Jelling fS, har lovet ledelsen hos Jelling Musikfestival, at idrætsforeningen er klar til at hjælpe næste år - med eller uden betaling. Arkivfoto: Morten Pape
Selvom Jelling fS kan gå glip af op mod en million kroner efter aflysningen af Jelling Musikfestival, står idrætsforeningen klar til at hjælpe festivalen næste år - også hvis det bliver uden betaling for indsatsen.
Annonce

Jelling: For Jelling fS har det i en lang række år været normalt at modtage en stor pose penge hvert år fra Jelling Musikfestival. Men det bliver ikke tilfældet i år, da festivalen ikke kan afvikles som planlagt i pinsen på grund af myndighedernes forbud om større forsamlinger er forlænget til 31. august 2020.

Det er derfor en ærgerlig formand for Jelling fS, Ole Holmgaard. Han er dog først og fremmest trist over, at den årlige festival ikke kan gennemføres.

- Det er et slag i ansigtet, men det er rettidig omhu fra myndighedernes side. Det rammer os godt nok på fællesskabet, og tomheden kommer til at fylde meget, siger Ole Holmgaard.

Han forsøger dog at bevare gejsten.

- Vi har oplevet for nogle år tilbage, at festivalen havde et skævt år rent økonomisk, så vi hverken fik penge for vores hjælp eller overskuddet. Det tog man ikke som et problem, fordi vi gennem flere år havde fået så mange penge. Vi gav den bare en skalle året efter, hvor vi endte med at få dobbelt så mange penge, som vi plejede at få.

- Derfor har jeg lovet festivalledelsen på vegne af Jelling fS, at vi er klar igen næste år. Hvis konsekvensen er, at vi ikke får penge for det, stiller vi op alligevel, lyder det fra formanden.

Jeg har lovet festivalledelsen på vegne af Jelling fS, at vi er klar igen til at hjælpe næste år. Hvis konsekvensen er, at vi ikke får penge for det, stiller vi op alligevel.

Ole Holmgaard, formand for Jelling fS

Annonce

Går glip af indtægter

Ole Holmgaard forventer, at Jelling fS vil gå glip af flere hundrede tusinde kroner.

Idrætsforeningens underafdelinger plejer at have forskellige opgaver under festivalen. For denne indsats modtager de til sammen omkring 300.000 kroner, anslår Ole Holmgaard. Men det er ikke den eneste indtægt, som idrætsforeningen mister.

- Bagefter kan man søge om at få del i overskuddet. Her plejer vi at modtage omkring 300.000-500.000 kroner. Derudover kan vi også få penge til specifikke projekter, som eksempelvis den nye kunstgræsbane, der har fået over en million kroner, forklarer han.

- Vi får nu et mere stille Jelling fS-år. Både fordi vi ikke skal hjælpe festivalen og fordi vi ikke får midler til at udvikle idrætsforeningen. Men det skal også siges, at vi er generelt meget privilegerede sammenlignet med andre idrætsforeninger, fordi vi gennem adskillige år har fået støtte af festivalen, understreger formanden.

Annonce

Corona påvirker kontingent

De manglende midler fra den aflyste festival vil ikke medføre en kontingentstigning, fastslår Ole Holmgaard.

Til gengæld kan det faktum, at idrætsforeningen har stået stille i en måned og tidligst kan genoptage aktiviteter i maj, få en påvirkning.

- Vi skal lave vores budgetter om, men det betyder ikke, at vi ikke kan være næsten lige så gode til at drive idræt i Jelling, som vi plejer at være. Dog har vi ikke fået afsluttet indendørs-sæsonen ordentligt, og udendørs-sæsonen kommer måske slet ikke i gang. Konsekvensen af alt dette kan godt være, at vi ser ind i en lille stigning i kontingentet, men det er noget, vi skal se nærmere på den kommende tid, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Er der en Vejen Garden efter coronaen

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Vi bør kunne lukke lidt op om 14 dage

Annonce