Annonce
Vejle

Idrætten og butikkerne indgår nyt fællesskab

En ny partnerskabsaftale mellem Vejle Idrætsråd, City Vejle og Vejle Kommune - repræsenteret fra venstre af Kostas Panayotis, Andreas Kiis Antonsen og Ulla Varneskov - skal være den nye platform, hvor idrætsforeninger kan byde ind på at hjælpe ved cityforeningens arrangementer i byen. Foto: Jørgen Hasseriis
Cityforening, idrætsråd og kommune indgår nyt samarbejde, hvor idrætsforeninger kan tjene penge på at hjælpe City Vejle ved arrangementer.
Annonce

Vejle: Det kan godt betale sig at købe sine varer lokalt. Ligeså at tænke og hjælpe lokalt.

Det kan måske lyde som en selvfølge, men der skal som regel mere end ord til, og nu har City Vejle valgt nye veje, der sætter handling bag ordene.

Citychef Andreas Kiis Antonsen har indgået en aftale med Vejle Idrætsråd og Vejle Kommunes kultur- og fritidsforvaltning om, at større og mindre opgaver ved City Vejles arrangementer "udliciteres" til lokale idrætsforeninger.

For at lykkes med det kræver det en god kommunikation og platform, og den får City Vejle ved at inddrage idrætsrådet og kommunen i samarbejdet.

Andreas Kiis Antonsen forklarer, at det vil være ren win-win at holde pengene i byen i stedet for at bruge dem på eksterne hjælpere.

- Hvis vi udlægger arbejdet til lokale idrætsforeninger fremfor eksterne vikarbureauer med at pynte op til for eksempel vores halloween-arrangement, vil vi hellere det. Lokale foreninger får betaling for det, og vi får forhåbentlig goodwill den anden vej, så de handler mere i vores butikker, siger han.

Formand for Vejle Idrætsråd, Kostas Panayotis, fortæller, at det giver god mening med den nye aftale, der gør det meget nemmere at kommunikere ud til alle foreningerne med mulige opgaver, som de kan byde ind på.

- Vi har i idrætsrådet kontakt til alle foreningerne i Vejle, og det vil være nemt for os at spørge ud, hvilke klubber der kunne tænke sig den og den opgave, siger han.

Kostas Panayotis, der også er medlem af bestyrelsen i Triangle Razorbacks, ved, hvor meget det betyder for en forening, at man kan forbedre indtjeningen.

- Jeg har tit oplevet, at der er mange, der gerne vil tilbyde deres hjælp til et arrangement. Måske bare stå ved en udgang, hjælpe til med at rydde op, for at støtte klubben. Dem er der mange af, fortæller han.

Aftalen giver også god mening i det projekt, Vejle Kommune i efteråret blev visionskommune i, "Bevæg dig for livet".

Kommunen støtter i forvejen årligt cityforeningen med et beløb til events, og det nye samarbejde med idrætten går godt i tråd med tanken om at motivere til mere fællesskab i byen. Nu altså også på tværs af foreninger og forretningsliv.

- Det giver mulighed for at udvikle foreningslivet mere. Vi har overalt i kommunen stærke lokalsamfund, men det her kan gøre, at vi kan udvikle mere på det. Hvordan man faciliterer frivillighed er noget, der optager os, siger udviklingschef i kultur- og fritidsforvaltningen, Ulla Varneskov, der i øvrigt har fået ny titel: chef for idræt, events og fællesskaber.

I disse dage er der allerede sat skub i den første event, hvor man ønsker at tilbyde lokale foreninger opgaver, der kan give lidt indtjening til den formentlig trængte klubkasse.

- Alle klubber bløder under coronaen. Det vil være en stor hjælp til økonomien at komme med bud på, hvordan man kan tjene penge, siger Kostas Panayotis.

Og perspektivet er stort.

- På sigt kan det her jo blive en børs. Det er der mig bekendt ikke andre steder i Danmark, der har. Så langt er vi heller ikke endnu, men næste år har vi jo et Tour de France, der kommer forbi, og så vil en database over frivillige hjælpere være en god ting, siger Ulla Varneskov.

En ny partnerskabsaftale mellem Vejle Idrætsråd, City Vejle og Vejle Kommune - repræsenteret fra venstre af Kostas Panayotis, Andreas Kiis Antonsen og Ulla Varneskov - skal være den nye platform, hvor idrætsforeninger kan byde ind på at hjælpe ved cityforeningens arrangementer i byen. Foto: Jørgen Hasseriis
Annonce
Annonce
Vejle

Hetek satser på sikring

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce