Annonce
Vejle

Igen, igen, igen: Vejle Sygehus er for sjette år i træk kåret som Danmarks bedste kræftsygehus

Det er især på områderne brystkræft og lymfeknudekræft, at sygehuset udmærker sig. Foto: Mette Mørk
Vejle Sygehus, der er en del af Sygehus Lillebælt, blev også kåret i 2015, 2016, 2017, 2018 og 2019.

Vejle: Hvert år udpeger fagmagasinet "Dagens Medicin" Danmarks bedste kræftsygehus ud fra en række forskellige kvalitetsparametre.

Når man kigger på alle tallene for 2020, er Vejle Sygehus samlet set igen det sygehus, der er Danmarks bedste til kræftbehandling. Det er dermed nu sjette gang, sygehuset tager prisen.

Det er især inden for områderne brystkræft og lymfeknudekræft, at sygehuset udmærker sig. Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

- Jeg er utrolig stolt af, at vi for sjette år i træk er kåret til Danmarks bedste kræftsygehus. Vi kan se i resultaterne fra databaserne, at der er styr på fagligheden, og at kvaliteten er i top. Det betyder rigtig meget for os, at vi dagligt får mange positive tilkendegivelser fra patienterne, der fortæller, at de bliver mødt med smil, forståelse og respekt. Og at de bliver mødt af dedikerede medarbejdere, som hele tiden har fokus på at hjælpe og behandle med udgangspunkt i den enkelte patienter, udtaler administrerende direktør på Sygehus Lillebælt Christian Sauvr.

Annonce

Trods corona

- Det er helt utrolig flot, at vi oven på et år, hvor corona har fyldt rigtig meget, har formået at fastholde den høje kvalitet i vores behandling, også når det gælder kræftpatienterne, tilføjer direktøren.

- Så det er lykkedes os både at håndtere corona og samtidig hjælpe og behandle de kræftpatienter, der har haft brug for det. Det er ganske enkelt imponerende. Det er afdelingernes og medarbejdernes fortjeneste, at vi lykkes så godt. Og en stærk solid holdindsats på tværs af afdelingerne, hvor alle hjælper hinanden, når det er nødvendigt, fortæller Christian Sauvr.

Normalt bliver kåringen fejret med medarbejdere, patienter og pårørende i forhallen på sygehuset, men grundet corona vil det i år blive markeret i den enkelte afdeling.

Sygehus Lillebælt - der omfatter sygehusene i Vejle, Kolding og Middelfart - blev i 2018 akkrediteret som "Designated Centre of Integrated Oncology and Palliative Care" af den fælleseuropæiske kræftorganisation ESMO (European Society for Medical Oncology), og sygehuset har ligeledes som det eneste i Danmark en OECI-akkreditering, der gives til sygehuse, som lever op til de højeste europæiske standarder inden for kræftbehandling.

Højeste gennemsnitsscore

  • Danmarks bedste til at behandle kræft er det hospital, der har den højeste gennemsnitsscore baseret på tal for behandlingskvalitet indberettet til kliniske databaser, omregnet til indekstal og vægtet. 
  • Kun sygehuse, der behandler mindst fem af de ni hyppigst forekommende kræftsygdomme samt palliativ behandling af kræftpatienter, indgår i beregningen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Give starter ligaen i København

Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Annonce