Annonce
Ikast-Brande

Ikast-Brande er fortsat den mest erhvervsvenlige kommune

- Jeg tror ikke, at 10 gange ud af 11 nogensinde bliver overgået, lyder borgmester Ib Lauritsens umiddelbare kommentar til Dansk Industris undersøgelse, der for tiende gang har udpeget Ikast-Brande Kommune til at have landets bedste erhvervsklima. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Dansk Industri måler igen Ikast-Brande Kommune til en topplacering, når det gælder erhvervsklima.
Annonce

Ikast/Brande: Nu kan Ikast-Brande Kommune bryste sig af, at kommunen for 10. gang (ud af 11 mulige) er blevet vurderet til at have Danmarks bedste erhvervsklima.

Dansk Industri har endnu engang målt Ikast-Brande Kommune til at ligge i toppen i undersøgelsen Lokalt Erhvervsklima, der baserer sig på 7616 svar fra virksomheder over hele landet.

- Det vidner ikke bare om en stærk kultur på heden, men også om en vilje til at vedblive med at være de bedste, siger Claus Arberg, formand for DI Midt Vest i en pressemeddelelse.

Ikast-Brande Kommunes borgmester Ib Lauritsen (V) er stolt over resultatet:

- Lige præcis i år, hvor det er 10. gang, er det rigtig dejligt. Jeg tror ikke, at 10 gange ud af 11 nogensinde bliver overgået, lyder det fornøjet fra borgmesteren.

Kun i 2012 blev Ikast-Brande ikke nummer ét.  Det år måtte kommunens "nøjes" med en andenplads.

- Jeg vil gerne dedikere det til hele vores organisation. Vi kan måle, at vi er gode til at være i dialog med borgere og virksomheder omkring problemstillinger. At man er nummer ét betyder dog ikke, at man ikke kan gøre det bedre. Hvis 80 procent er godt tilfredse, så kan der godt være 20 procent, der med rette kan være utilfredse. Resultatet dækker ikke over, at alle får løst altid får løst deres problemer til "ug", men det dækker over et gennemsnit, der viser, at vores organisation egentlig gør det ganske godt, siger Ib Lauritsen til Horsens Folkeblad.


Vi kan måle, at vi er gode til at være i dialog med borgere og virksomheder omkring problemstillinger.

Ib Lauritsen, borgmester


I de senere år er kommunernes konkurrence om at have et godt erhvervsklima blevet mere intens. Men det er stadig de jyske kommuner, der gør det bedst.

Efter Ikast-Brande på førstepladsen kommer Vejen på andenpladsen og Hedensted på tredjepladsen.

På fjerdepladsen er det Silkeborg, på femtepladsen Ringkøbing-Skjern, på sjettepladsen Herning, på syvendepladsen Sorø, på ottendepladsen Varde, på niendepladsen Odder og Billund Kommune blev nummer 10.

Bundskraberne er Gribskov Kommune på sidstepladsen - tæt fulgt  af Dragør og Helsingør.

Annonce

Kommunen lærer gerne af andre

Ikast-Brande Kommune har aldrig været smålig med at dele ud af sine erfaringer til andre kommuner. Men Ikast-Brande har også søgt at lære noget af andre kommuner, lyder det fra Dansk Industri.

323.320 arbejdspladser

DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2020, er Danmarks mest omfattende undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 11. år i træk, at DI laver undersøgelsen.

7616 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.

Besvarelserne repræsenterer omkring 323.320 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 18 pct. af den private beskæftigelse.

Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

- Hvis vi kigger på den første måling fra 2010, er det tydeligt, at var Ikast-Brande blevet ved med at servicere erhvervslivet, som de gjorde for ti år siden, havde de ikke fortsat haft positionen som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune, siger Claus Arberg.

Det er bemærkelsesværdigt, at hele 85 procent af virksomhederne vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen.

DI’s undersøgelse viser, at virksomhederne i dag særligt ønsker sig, at kommunen hjælper med at fremskaffe kvalificeret arbejdskraft.

Samtidig anser virksomhederne også Ikast-Brande som Danmarks bedste til at fastholde og tiltrække nye virksomheder til kommunen.

- Hvis jeg blot skal komme med et enkelt velment råd til politikerne i Ikast-Brande, så skal det være at benytte det kommende års valgkamp til dialog med og fokus på virksomhederne, for vi kan se i målingen, at netop dialogen mellem politikere og erhvervsliv er faldet en anelse i 2020, siger Claus Arberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce