Annonce
Vejle

Ikke flere nye visionære planer - mere fokus på god ledelse

Annonce

Læserbrev: Byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Vejle Byråd, Henning Dam, opfordrer i et indlæg i Vejle Amts Folkeblad søndag d. 26. juli til, at der afsættes 40-50 millioner ekstra til familie og voksenområdet i Vejle Kommune i det kommende budget.

Det kan undre at Henning Dam kommer med dette ønske om flere ressourcer til det familie- og voksenområdet når Socialdemokratiet i juni stemte for at bygge et nyt ambitiøst kulturhus i Vejle. Kulturhus vil jo betyde højere driftstilskud, der skal hentes andre steder.

Henning Dam fremhæver tre argumenter for flere ressourcer; skandalen med den døde kvinde ladt alene i et varmt bad i Bostedet Bifrost, Vejle Kommunes styring mod færre anbringelser af børn og Vejle Kommunes omgjorte afgørelser i Ankestyrelsen.

Vejle Kommunes uhyggelige skandale med kvinden, der døde ladt alene i et for varmt bad i bostedet Bifrost er stadig under efterforskning og det er svært afgøre nu om, det er ressourcer, der har manglet i denne situation. Generelt kan man sige, at i et et land som Danmark er det sjældent ressourcerne i det offentlige der er årsag til skandaler.

Selvom Henning Dam nævner, at statsministeren i sin nytårstale, talte for flere børnefjernelser, så har undersøgelser og forskere klarlagt at børnefjernelser sjældent er den bedste løsning. I Vejle Kommune har man arbejdet efter indsatstrappen, med små tiltag først. Det er billigere med små indsatser, frem for at fjerne børnene. Vi skal arbejde for den bedre effekt - ikke for at bruge mange ressourcer.

Henning Dam kritiserer at Vejle Kommune har mange omgjorte afgørelser hos Ankestyrelsen.

Vi kan konstatere, at der er en hel industri af bisiddere og jurister, der arbejder for at få afgørelser omgjort og at der kører mange sager. Vi kan også konstatere, at kommuner, der bruger flere penge pr borger som fx Aarhus og Kolding har næsten ligeså høje omgørelsesprocenter som Vejle Kommune. Man kan jo ikke automatisk forvente at flere ressourcer ville reducere omgørelserne.

Henning Dam opfordrer til, at Vejle at Byrådet giver de politiske udvalg arbejdsro, så udvalgene kan formulere nye visionære planer. Corona-krisen har lige vist os at der er mange nye teknologier, der kan komme i anvendelse og disse nye metoder var altså ikke planlagt visionært i Byrådets politiske udvalg. Det er derfor vigtigere at arbejde for god ledelse og fagligt engagement, fordi det betyder betyder mest for kvaliteten af service i den sociale sektor.


Generelt kan man sige, at i et et land som Danmark er det sjældent ressourcerne i det offentlige der er årsag til skandaler.

Peter Harboe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce