Annonce
Jelling

Ikke nok tilmeldinger: Traditionsrig fodboldcup er aflyst

Den 32. udgave af Thyras Cup i Gormshallen bliver ikke til noget. Kun 35 hold havde tilmeldt sig, og det er langt under gennemsnittet. Arkivfoto: Morten Pape
I 31 år har der været Thyras Cup i Jelling. Men nu er årets udgave af turneringen aflyst på grund af alt for få tilmeldinger. Det sker efter flere års tilbagegang i deltagerantallet.
Annonce

Jelling: Så gik den ikke længere.

Efter flere år med nedgang i antallet af tilmeldte hold har arrangørerne af Thyras Cup i Jelling valgt at aflyse turneringen. En turnering, som skulle finde sted i weekenden 22.-24. november.

Thyras Cup er for piger og har været afviklet de seneste 31 år, men sidste år var der kun 55 tilmeldte hold fordelt på forskellige aldersgrupper. Det var mere end en halvering sammenlignet med to år tidligere i 2016 - dengang var der 120 tilmeldte hold.

I år nåede der kun at tikke 35 tilmeldinger ind før tilmeldingsfristen i sidste uge. Og det har altså fået stævneledelsen bag Thyras Cup til at aflyse turneringen.

Det er da lidt vemodigt at skulle aflyse Thyras Cup, efter det har kørt i så mange år.

Karin Skjoldemose, arrangør

Annonce

Vemodigt

Om årsagen til aflysningen siger Karin Skjoldemose fra Thyra Cups stævneledelse:

- Efter 31 år må vi desværre bukke under og aflyse cuppen, da 35 tilmeldte hold simpelthen er for lidt. Det gælder både i forhold til vores sponsorer og de kræfter, vi selv bruger på arrangementet. Det er da lidt vemodigt at skulle aflyse Thyras Cup, efter det har kørt i så mange år. Særligt for os, der har stået for at arrangere cuppen i flere år, siger hun.

Hun har flere bud på, hvad der kan være årsagen til nedgangen i tilmeldingerne.

- Tiderne har ændret sig, da der mange steder er anlagt kunstgræsbaner, hvilket betyder, at det ikke er alle, der spiller indendørs om vinteren. Samtidig ligger Thyras Cup også meget tidligt i indendørssæsonen, så der er nogle klubber, der slet ikke er rykket indenfor endnu, forklarer Karin Skjoldemose.

Hvordan ser du på fremtiden for Thyras Cup?

- Et eller andet nyt skal der ske. Vi kommer ikke til at prøve igen på samme måde næste år.

Er Thyras Cup lukket for altid?

- Det tror jeg ikke. Men formentlig kommer cuppen i en anden udgave næste år.

Udviklingen i antallet af deltagende hold til Thyras Cup har været nedadgående, siden det toppede i 2016. Grafik: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce